A magyar női vízilabda-válogatott ezüstérmesként zárta a dohai világbajnokságot, amelynek pénteki döntőjében 8-7-re kikapott az olimpiai bajnok amerikai csapattól. Három negyed után még 5-5 volt az állás, a hajrában sajnos volt egy négy perces rövidzárlat, ami után már nem sikerült egyenlíteni. Lehet egy kicsit persze bírózni is, 5 másodperccel a vége előtt nem kaptunk meg egy elég egyértelmű szabálytalanságért egy ötméterest…

Az amerikaiak 2022 után tehát visszaültek a világbajnoki trónra, de Mihók Attila csapatát is dicséret illeti. Mihók Attila és Cseh Sándor együttese – amely a katari viadalon megszerezte az olimpiai kvótát – ugyan parádésan védekezett, de támadásban, főként emberelőnyben nem volt kellőképpen hatékony.

A magyar csapat 2001 és 2022 után története során harmadszor lett világbajnoki ezüstérmes, bizonyította, hogy a sportág legjobbjaival is állja a versenyt, ami a párizsi játékok előtt reménykeltő.

Forrás: MTI / civilek.info / Magyar Nemzet

Fotó: A magyar csapat tagjai a nõi vízilabdatorna döntõjében játszott Amerikai Egyesült Államok – Magyarország mérkõzés után a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 16-án. A magyar válogatott 8-7-re kikapott, így ezüstérmet szerzett.
MTI/Kovács Tamás