Manfred Weber szeret minket. Gyalázni. És nagyon szeret rólunk hazudozni. Még jobban az általa gyűlölt Fideszről, hiszen a magyar párt képviselőinek (is) köszönheti, hogy ma nem ő az Európai Bizottság vezetője. Azt persze elfelejti, hogy ő maga gorombán elutasította a Fidesz támogatását.

Weber elvtárs szeretne a keblére ölelni minket, és addig szorítani (szeretettel), míg ki nem fogy belőlünk a szusz. Megtehetné, hogy a Fidesz távozása után befogja a száját, elvégre mi köze már a magyar keresztény-konzervatív közösséghez, de nem, a bosszúvágy nem csillapul kicsinyke lelkében. Március 7.-én például a Welt am Sonntag német lapban véleménycikket jelentetett meg, amelyben nem átallotta szélsőjobbosnak minősíteni az Európai Néppártot elhagyó Fideszt, amely – szerinte – az AfD szövetségesévé vált.

Manfred ezzel az állításával lőtt célba, de nem telitalálatot ért el, csak a szarva közt a tőgyit trafálta telibe.

Az elvtársat nem zavarja az az apróság, hogy nem a Fidesz dobta sutba elveit, hanem az általa (Weber által) vezetett Néppárt alakul át nem is olyan lassan a kommunistáknál is balosabb társasággá, nem számít neki, hogy már régen semmi közük a kereszténydemokráciához, és persze az sem, hogy a Fidesznek egyszerűen nem hagytak választási lehetőséget, aljas hajszát indítottak, és még aljasabb eszközökkel olyan helyzetet teremtettek, hogy azt ép ésszel elfogadni nem lehetett.

Novák Katalin a Fidesz alelnöke szintén a német lapban válaszolt Weber támadására:

„Mára már a névleg jobbközép pártok nem képviselik az olyan értékeket, mint a szabadság, a nemzet, a hagyományos család, a keresztény kultúra és az emberi méltóság. Az elmúlt 11 évben három olyan, az európai jogrendet tiszteletben tartó döntés született, mely a balliberális média és politika által megbocsáthatatlan bűnnek minősül:

2011-ben az Alaptörvényben rögzítettük, hogy a házasság egy férfi és egy nő kapcsolata,
2015-ben nemet mondtunk a tömeges bevándorlásra és most a magyarokat a nemzeti hatóságaink által jóváhagyott oltásokkal is beoltják.

Európában a döntések onnantól bűnnek tekintendők, hogy egy … tagállam letér erről az útról (mint a férfi és nő közötti házasság esetében), mindaddig bűnnek számítanak, amíg egy nagy tagállam is ezt az utat nem választja (orosz vakcina beszerzése Németországban), és megbocsáthatatlanok maradnak, amíg egy nagy tagállam végül be nem látja majd a hibáját (lásd migráció).

Weber téved, mikor az AfD-vel való együttműködéssel vádolja a Fideszt. Számunkra Németországban a CDU és a CSU a természetes politikai szövetségeseink, más német pártokkal nem tervezünk szövetségre lépni. Szigorúan elhatárolódunk az olyan pártoktól, amelyek nem állnak ki az alkotmányos rend mellett. Nem úgy, mint itthon a posztkommunistákból, szocialistákból, liberálisokból és zöldekből álló teljes ellenzék, akik szövetségre léptek egy nyíltan antiszemita, rasszista párttal.”

Novák Katalin teljes írása itt olvasható.