Tegnap óta tudjuk, hogy az európai klubfoci 12 élcsapata aláírt egy megállapodást, amely szerint  csatlakoznának egy új „szuperligához”. Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke az európai Szuperliga létrehozását néhány kapzsiságtól vezérelt klub szégyenteljes kezdeményezésének nevezte, merthogy az „összeesküvők” kiemelt helyeket és a többi csapatnál több pénzt követelnek. Az ötlet ellen elsőként szólalt fel a magyar, a francia és az angol miniszterelnök is.

Kommentárként pontosan azt tennénk hozzá, amit Belénessy Csaba kollegánk megírt a bama.hu honlapon. Ime:

„Megalakul a gazdagok klubja. Egymással játszanak majd, mint a nagyfiúk a gombfociban. Ez lesz az Arany Gombfoci Bajnokság.

Kilépnek a nemzeti keretek közül, most a világ milliárdosai egyesülnek, a proletárok maradnak a grundon, miután elrabolták tőlük a legjobbakat. Lesz bajnok, kieső nem lesz, illetve nem az esik ki, akié a leggyengébb, hanem akinek elfogy a pénze.

Eddig is útban voltak a kicsik, köröket kellett futniok a BL-ben ahhoz, hogy valameddig eljussanak. Görcsös erőlködéssel Pistike megverte a szomszéd Lacikáját, majd eggyel odébb talán a Ferikét is, hogy aztán véresen-csatakosan mehessen a gladiátorok elé, várva a kegyelemdöfést.

Itt a pillanat, hogy az UEFA a talpára álljon. Dobja sutba az átláthatatlan kvóta és selejtező labirintust és állítsa vissza az ősi törvény szerint működő rendszert. Ki-ki ellen és tovább megy, aki éppen akkor jobb. Először is minden országból csak a bajnok indulhasson. Ahol a bajnok a Kufárok Ligáját választja, ott a következő, aki nem ácsingózik a harminc ezüst után. Minden körben vakon sorsoljanak!

Menjen a francia bajnok az andorrai aknamezőre, lásson csodát a kiscsapatok közönsége, mint 1981-ben a tatabányászok a Real Madridot. Aztán a nyerjen a végén a legjobb és a legszívósabb.

Ez lenne az Európa Kupa. A győztes pedig Európa bajnoka.

Az Arany Gomboci birtokosa meg reszelje a lépcsőfokon a következő csapatát.”