Május 1-je alkalmával Gyurcsány Ferenc egyszeri szegénylegénynek hazudta magát legújabb videójában, aki szorgalommal és kemény munkával jutott a csúcsra. Mint tudjuk, valójában a milliárdos Gyurcsány vagyonosodásához Apró Piroska, Dobrev Klára anyja adta meg a kezdőlökést, amikor hozzávágott egy 700 milliós állami céget – olvasható a PestiSrácok.hu-n.

Vajon hány ember lesz, aki megnézi a DK-vezér videóját, és elhiszi, hogy Gyurcsány Ferenc egy dolgos kisember, nem pedig egy, az országot szétlopó egykori kommunisták közül…

Ferenc testvér szombaton megosztott Facebook-videójában igazi kenetteljes, valójában semmiről sem szóló, szívbe markoló frázisokat pufogtató előadásában nehezményezi, hogy a Fidesz nem tartotta meg a szokásos ünnepet.

Osztjuk a PestiSrácok újságírójának véleményét:

„A munka ünnepét az elnyomó szovjeteket kiszolgáló hazai kommunisták erőltették a népre, de aki a rendszerben élt, az valahol tudta, hogy ez az ünnep valójában a rendszer paródiája. Nem is csoda, hogy a rendszerváltás után igyekezett mindenki elfelejteni, mint a Gyedmarózt, a Mikulás helyére kitalált komcsi Télapót.”

Videójában a DK-s vezér megtörten (lassan mondja, hogy mindenki értse), álszent módon arról fecseg, míly szomorú, hogy szakadék tátong gazdag és szegény között (ő a milliárdjaival vajon hová tartozik?) és azt a ki nem mondott, de éreztetett hazugságot próbálja elhitetni nézőivel, hogy maga is a mélyből kapaszkodott fel. Mi több, belengeti azt is, hogy a DK Robin Hood-ok egylete, mert majd megfontolják, hogy elveszik a gazdagoktól és odaadják a szegényeknek. Azt elhisszük, hogy elveszik. Elvételben – ezt már kormányon bizonyították – világbajnokok.

Erről így ír a PestiSrácok:

„…Gyurcsány azóta érti, mi az az élet, amikor anyósa a kezére játszott egy, a ’90-es években 700 milliót érő állami céget. Ez akkor volt, amikor a szovjet ülepeket fényesre polírozó hazai kommunista elit tagjai mind vihettek haza egy-egy gyárat, szállodát, vagy más állami céget. Gyurcsány Ferenc számára az jelentette a kemény munkát, hogy amikor felismerte Apró Piroskában az aranytojást tojó tyúkot, gyorsan faképnél hagyta a korábbi családját, hogy elvegye Dobrev Klárát. A tehetséges szorgalmas emberek éppen azért nem juthattak előrébb, mert az olyanok, mint Gyurcsány Ferenc, “tették a dolgukat”, ellopták a fejük fölül az országot, semmi tehetség és hozzáértés nélkül beülhettek állami cégek vezérigazgatói székeibe, és máig ebből élnek. Szóval ez a Gyurcsány Ferenc próbálja most eljátszani a mélyről jött, és a tehetségéből és szorgalmából a csúcsra jutó kisembert.

A DK-vezér a videóban egyébként arról is beszél, sokan gondolják úgy a világban, hogy a vagyonokat újra kell osztani, és pártja hajlandó lenne ez irányban lépéseket tenni. Gyurcsány például megadóztatná a gazdagokat, az örökösödést és a nagy jövedelemkülönbséggel dolgozó vállalatokat. Csak játszunk el a gondolattal, hogy vajon újraoszthatnánk-e akkor Gyurcsány Ferenc és komcsi tettestársainak ebül szerzett vagyonát. A bíróság ugyanis csak annyit volt képes megállapítani a DK-vezér vagyonosodásával kapcsolatban, hogy bár rendkívül aggályos, de sajnos már túl régen történt, elévült. Elévült a lopás, amiből jelenleg is él.”

Gyurcsány könnyekig megható május 1.-jei videója újra bizonyítja, ezeknek a valóság csak azért fontos, hogy letagadhassák. Ez a megállapítás nem új és nem is tőlünk származik. Maga a Bölcs Vezér nyilatkozott így Őszödön: „Hazudtunk reggel, éjjel meg este.”

Most csak folytatják.

A PestiSrácok írása itt olvasható.