László Imrére dühösek az újbudai polgárok – írtuk meg néhány napja annak kapcsán, hogy Újbudán, az Ulászló–Kökörcsin–Zsombolyai utcák kereszteződésénél fekvő saroktelek beépítése miatt zúgolódtak a kelenföldi polgárok.

A DK-s polgármester által vezetett önkormányzat a jelenlegi, egyszintes épület helyére két jóval magasabb épületet húzna fel a meglévő háromemeletes házak közé. A lakók elégedetlenek, mivel a baloldali vezetés, miközben azt hangoztatja, hogy túl van építve a kerület, addig maga is megszünteti a zöld területeket.

A civilekből megalakult Facebook csoport plakátokkal mozgósított, az alpolgármestert bombázta kérésével és abban bízott, hogy kiderült: van esély a terv megváltoztatására, mivel a telek egyharmada állami tulajdon és a vagyonkezelő hasznosításra, nem pedig eladásra engedte át az önkormányzatnak. A Facebook-csoport által kikért tulajdoni lapon pedig 2030- ig szóló elidegenítési tilalom van bejegyezve.

Nos, amint azt a Vasarnap.hu megírta, a civilek tiltakozása mellett a körzet önkormányzati képviselője, az LMP-s Kreitler-Sas Máté is ellenezte az egykori tüdőgondozó és védőnői intézet területének beépítését. Nem sokkal később a XI. kerületi Momentum is beállt a beépítés ellenzői közé. A terület beépítése ellen Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője levelet írt László Imre polgármesternek

Végül a sok lúd elve alapján a polgármester visszavonulót fújt. A DK-s polgármester közölte, hogy lemond a saroktelek beépítéséről és az arra kiírt pályázatot érvénytelennek nyilvánította.

(Címfotó: Tóth Gábor, Vasárnap.hu)