Húsvét utáni ötvenedik napon ünnepli a keresztény világ a Szentlélek eljövetelét. A pünkösd elnevezés a görög pentekosztész, azaz ötvenedik szóból származik, és minden évben május 10-e és június 13-a közé esik. Idén május 23-án, azaz ma van Pünkösd.

A Bibliából jól ismerjük a történést: mindannyiukat eltöltötte a Szentlélek és különböző nyelveken kezdtek el beszélni. A mindenféle nyelvet beszélő zarándokok saját anyanyelvükön hallották az apostolokat szólni. A hirtelen támadt zűrzavar után egyre inkább megértették az emberek, hogy mi történt.  

Mennyi idő telt el azóta és manapság úgy tűnik ismét visszatért az összevisszaság. Mintha nem egy nyelvet beszélnénk és a memóriákban is rendetlenség uralkodik. Nemrégen egy kimutatást olvastam arról, hogy az ember átlagosan két és fél nap alatt elfelejti azt, ami, a napi élet sodrásában történt. Ez lángnyelvként csapott belém, de legalább kezdem érteni, miért tudnak még oly sokan az ígérgetésből jól élni! Lesz európai minimálbér és lesz európai nyugdíj, lesz ingyen gáz, áram és víz stb.

Mindenesetre megoldásnak látszana, ha memóriajavító módszerek után kutakodnának jó néhányan! Ráadásul azon különösen álmélkodom, hogy sok hitét gyakorló keresztény még mindig hisz a pünkösdi királyságban. A memóriafejlesztésre érdemes keresztrejtvényt fejteni, az újabb és újabb hiszékenység helyett pedig jó lenne már végre egy nyelvet beszélni!