Nagyon nem elegáns dolog, amikor az Erzsébetvárosi Piacüzemeltetési Kft. a személyes adatok kitakarására hivatkozva 110 óra munkaerő-ráfordítás ellentételezéseként 484 000, azaz négyszáznyolcvannégyezer forint költségtérítést állapít meg, ellehetetlenítve a tényfeltáró újságírást – szállt bele Niedermüller Péterbe az LMP.

A zöldpárt budapesti elnöke, Ferenczi István legutóbb azzal került a hírekbe, hogy útdíjat vezetne be Budapesten, most viszont a VII. kerületi DK-s polgármestert kritizálta.

Niedermüller a 24.hu szerint erre hivatkozott: „az átvilágítási jelentések terjedelme kb. 1100 oldal, és az igénylő által meg nem ismerhető személyes adatokat is tartalmaz, ezért (…) anonimizálni szükséges (…) 110 óra munkaerő ráfordítás ellentételezéseként 484.000, azaz négyszáznyolcvannégyezer forint költségtérítést állapítok meg.”

Mi, az LMP – Magyarország Zöld Pártja egy olyan országban szeretnénk élni, ahol sem az aktuálisan kormánypárti, sem az éppen ellenzéki vezetésű hivatalok, szervek nem gátolják meg a sajtó munkáját, még akkor sem, ha éppen az ő házuk tájáról szeretnének információkhoz jutni – részletezte az LMP közleményében Ferenczi. A baloldalnak hagyományosan kedvező budapesti terepen eddig kerülték a nyílt csatározást a szivárványkoalíció pártjai, az LMP mostani kinyilatkoztatása újra megnyithatja a frontokat a 2022-es választások előtt.

bárka-noé-vektor-clip-art_csp8394781

Úgy tűnik az ellenzék közös, szivárványos bárkájába már idulás előtt dől be a civakodás tengere. Jobb lenne, ha a parton maradna ez a hajó!

Forrás: pestisracok.hu

Kiemelt fotó: keleten.hu