Közelegnek a 12. Kolozsvári Magyar Napok (augusztus 17-22.), mely a tavalyi miniatűr kiadáshoz képest nagyobb fokozatra kapcsol. Mivel a rendezvénysorozatot a hatályos törvényi előírások értelmében csak a védettségi igazolások valamelyikével látogathatjuk, és a legkézenfekvőbb megoldást a vakcina jelenti, a szervezők arra biztatják közönségüket, hogy oltassák be magukat a koronavírus ellen.

Ezt megkönnyítendő, az illetékes hatóságokkal és a Cert Transilvania Egyesülettel partnerségben oltópontot alakítanak ki a Főtéren, a Szent Mihály-templom bejárata mellett. Augusztus 2-7. között, minden nap 17 órától 21 óráig lehet betérni egy Johnson & Johnsonra (felnőttek esetében) vagy egy Pfizerre (18 éven aluliak esetében).

Figyelem! Csak akkor vehet részt valaki biztosan és a leginkább zökkenőmentesen a 12. Kolozsvári Magyar Napok rendezvényein, amennyiben legkésőbb augusztus 7-ig megkapja a Johnson & Johnson vakcináját, melyből egy dózis is elegendő, vagy bármely más vakcina második adagját. Ellenkező esetben szükség lesz egy 72 óránál nem régebbi PCR-tesztre vagy egy 24 óránál nem régebbi antigén tesztre. Akik már átestek a betegségen, minimum 15 nappal korábban kiállított, de 180 napnál nem régebbi igazolást mutathatnak fel.

Forrás és címkép: Főtér.ro