Jövő péntektől vasárnapig a legnagyobb darts világszervezet (PDC) történetének első hivatalos viadala lesz Magyarországon, ahol a sportág legnagyobb sztárjai is fellépnek majd.

„Tizenöt-húsz éve megszületett a terv, de csak két-három esztendeje vált realitássá. Ez a verseny tavaly lett volna, de a koronavírus-járvány miatt elcsúszott. Reméljük, sporttörténelmi siker kapujában vagyunk” – mondta a sajtótájékoztatón Takács Péter főszervező.

A jegyvásárlást illetően kifejtette, hogy a szombat és vasárnap esti programra már majdnem minden jegy elkelt, a telt ház pedig több mint négyezer szurkolót jelent majd a Papp László Sportarénában. Az eseményre a dartsevent.com oldalon lehet belépőt váltani, a belépéshez pedig védettségi igazolványra lesz szükség.

„A 16 kiemelt csak szombaton kezd, akik között olyan világsztárok vannak, mint az egyaránt világbajnok Michael van Gerwen, Peter Wright és Gerwyn Price.

A program mindhárom napon 13 és 19 órakor kezdődik. A pénteki első fordulóban – a 16 kiemeltet leszámítva – a 32 közé jutásért lépnek színpadra a játékosok. Szombattól onnantól folytatódik a küzdelem, a végjátékra vasárnap kerül sor.

Az eseményről bővebben itt olvashatnak.

Kiemelt kép: Peter Wright, a darts egyik legszínesebb egyénisége. Fotó: AFP/DPA/Bodo Marks