A recept egyszerű. nemi identitás zavart jelentesz be és közlöd az intézménnyel, hogy nőként, te a fiú wc-be akarsz járni vagy fordítva. Ha ezt nem engedélyezik, akkor néhány évnyi pereskedéssel milliomossá válhatsz. Ennyit csak megér a buli és ez nem vicc.

Történ ugyanis – az Origo beszámolója szerint – hogy hétévi pereskedés után a bíróság megítélte egy transznemű férfinak, Gavin Grimmnek az 1,3 millió dolláros kártérítést egykori iskolájától, amelyik megtiltotta neki, hogy azt a WC-t használhassa, amelyik transzneműségével összhangban áll. Az eset ugyan 2014-re nyúlik vissza, de az elutasítás miatt a tinédzser ügyvédhez fordult, az ügy pedig a Legfelsőbb Bíróságig jutott, amely elutasította az iskolaszék fellebbezését, mivel az intézmény továbbra is igyekezett megtiltani a transznemű tanulóknak az általuk óhajtott mellékhelyiség használatát. Így azután a Gloucester megyei iskolatanácsot 1,3 millió dollár értékű ügyvédi költség és kártérítés megfizetésére kötelezték.

Vagyis, büntetést kell fizetniük, mert egy nőnek született embernek megtiltották a férfi WC használatát. Csak el ne terjedjen az iskolai LMBTQ felvilágosító órákon az eset, mert az élelmes kukkolni vágyó fiúk – mondván, ők másneműek – a lány wc-be szeretnének járni. Ha pedig nem kapnak engedélyt, fizethet az iskola. Mire végeznek, akár milliomosként sétálhatnak ki az iskolapadból!

A munkahelyeken pedig próbálkozzunk a HR-igazgatóknál. Vagy lesz egy önálló vécénk, vagy fizetnek, mint a katonatiszt, de ha férfiként lehet menni a nőibe, már felér egy nyereséggel.

Kiemelt kép: Gavin Grimm 2019-ben forrás: Getty Images via AFP/ Astrid Stawiarz