Már megint jön ez a békemenetes izé, nácik vonulnak fasisztákkal, buszoztatják a mucsai parasztokat, és idén még babakocsikat is bevetnek, hallatlan!

„Indul a Békemenet, ez általában a kormánypánik jele” – írja Kovács Zoltán, az ÉS főszerkesztője, megismételve az Index júniusi szalagcímét, amely szintén a jobboldal rettegéséről tudósít.

Nehéz lehet beletörődni, hogy a nemes eszmék (LMBT-forever vagy Kína leváltása) alig mozgatják meg a magyart, míg saját nyugalmának és megélhetésének ügye nagyon is. Felháborító! Ám akad itt egy aprócska probléma: bármennyire is fáj demokratáinknak a demokrácia, el kell viselniük a velejáróit, ami esetünkben egy több-százezres tömeget megszólító, kormánypárti demonstráció. Ismét. Igen, nyolcadjára is. Egy békés felvonulás, családokkal, gyerekekkel, idősekkel és fiatalokkal, akik szabadon gyakorolják alkotmányos jogaikat saját véleményük megfogalmazásával, amely történetesen nem egyezik Kovács Zoltánéval. Ez az alapjog ugyanis mindenkinek jár, 2010 óta legalábbis, még a fehér, heteroszexuális férfiaknak és nőknek is, belpesti tájszólással élve, a rémisztő képződményeknek. Bezony.

Kovács Zoltán vergődése a „nekem higgy, ne a saját szemednek” balliberális logika mentén továbbra is tagadásban merül ki; letagadja 2006 véres őszét, letagadja a CEU működését, s hazugnak bélyegez mindenkit, aki nem tagad vele együtt. De vigasztalhatja a tudat, nincs egyedül, hozzá hasonlóan Szabó Tímeának is torkán akadt a nyolcadik menet, s végül ezt böffentette vissza:

„Olvasom, hogy a békemenet most babakocsival és karon ülő gyerekekkel akar vonulni az ellenzék ellen. Na, erre kellene végre egy gyermekvédelmi törvény!”

Elképzelhetem? Valahogy így:

Tilos tizennégy év alatti kiskorúnak szülő kíséretében megjelenni minden olyan nyilvános rendezvényen, amely a hagyományos családmodellt népszerűsíti, illetve olyan elnyomó, nacionalista és kirekesztő szimbólumokkal operál, mint a magyar trikolór. Tilos továbbá a jobboldali elhajlású szülőknek gyermekeiket nemzeti-konzervatív értékrend szerint neveli, s amennyiben a kiskorúakat sorozatosan ilyen atrocitások érik, az illetékes szervek (Labrisz Egyesület, Magyar LMBT Szövetség, Buzik a Jövőért Alapítvány) felülvizsgálatát követően a gyermekeknek kijelölt, az LMBT-kritériumoknak megfelelően működő szivárványcsaládokhoz kell kerülniük.

Szóval retteg a jobboldal, s rettegésében kiballag az utcára, miközben az elegáns bátrak mértéktartó főcímekkel csillapítják a közt, mi több, még közvélemény-kutatást is végeztetnek. A méltán híres Publicus júliusi felmérése szerint például a megkérdezettek 74 százaléka biztosan nem fog menetelni, bár valamelyest árnyalja a képet, hogy Pulai András ugyanebben a cikkben az alábbiakat találta nyilatkozni a Népszavának.

Nahát! A harmadik kétharmad és a hetedik békemenet után figyelemreméltó ez az éleslátás. A legbájosabb azonban mind közül mégis az a főcím, amely politikai pedofíliát emleget Csizmadia László bejelentése okán, aki sajtótájékoztatóján többek között arról is beszélt, hogy

a következő Békemenet október 23-án babakocsival, karon ülő gyerekekkel vonul végig azon az útvonalon, ahol ők ezt a balhét elkövették.

Ki kell azonban ábrándítanunk a Népszava szerzőjét, szerkesztőjét, mert a politikai pedofília – tudják ők persze jól – nem az, amikor egy család, apu, anyu és gyerekek nemzeti zászlóval a kezükben, felöltözve (és nem beöltözve) sétálnak végig az Andrássy úton.

A politikai pedofília ez:

És ez:

Az egyszerű, hétköznapi pedofília pedig így néz ki:

Az ellenzéki sajtó tudathasadásos állapotát jól illusztrálja Kovács Zoltán fentebb hivatkozott cikkének zárszava, amely Ady 1908-as, A hazugok országa című írásából kölcsönöz egy gondolatot:

Ez az ország úgy viselkedik, mintha egyenesen az ő életföltétele volna az a hazugság, mely pedig csak az ő mai urainak életföltétele. Az országnak hazudnak a kormányzói, s az ország azt hazudja vissza, hogy rendben van. Az ország kéjesen, álmosan nyújtózik egyet, s kinyújtja kezét-lábát: tessék.

Kicsit skizofrén? Az.

De jó így, ahogy van. Mindenki a helyén. A nyolcadik Békemenet október 23-án meg lesz tartva, a CÖF-CÖKA rendezésében, ahogy eddig is. A kutya ugat, a karaván halad.