Mint a kisgyerek, aki befogja a szemét, majd felkiált, engem te nem látsz! Nos, ilyen érzés alakul ki az emberben, amikor nyomon követi a szivárványos balos tömörülés DK-s házaspárjának kijelentéseit és miniszterelnök-jelöltjük mondatait.

A 2022 plusz is beszámolt arról, hogy Márki-Zay Péter nem tartja szükségesnek a minimálbért. Az ominózus mondat így hangzott MZP-től:

 „Én gazdasági kérdésekben roppant liberális vagyok, nem feltétlenül tartom szükségesnek a minimálbért se” – ez a kijelentés Márki-Zay Pétertől származik. A baloldal közös miniszterelnök-jelöltje azt vallja, hogy az utóbbi években jelentkezett bérnövekedést „nem a Fidesz intézte el, hanem a gazdaság”.

Most akkor lapozzunk bele A DK nagyasszonyának DK-nak tegnapi Facebook bejegyzésébe.

Folyamatosan érkeznek a jó hírek az európai minimálbér-szabályozás kapcsán!

Az elmúlt hetekben előbb az Európai Parlament szakbizottsága, majd maga a Parlament plenáris ülése támogatta kétharmados többséggel a javaslatot, a minap pedig Emmanuel Macron francia elnök erősítette meg, hogy lesz európai minimálbér-szabályozás. Mi több, a francia elnök hozzátette, hogy ez a reform áll majd a francia uniós elnökség középpontjában. Egyértelmű a helyzet: a közös álmunkból, amit ezelőtt két és fél évvel álmodtunk meg, hamarosan valóság lesz!

Az európai minimálbér-szabályozás bevezetésével közösen teszünk egy újabb lépést egy erősebb, egységesebb Európa felé, egyben egyszer és mindenkorra véget vetünk a munkavállalókat kizsigerelő orbáni politika korszakának.

Na, erre varrjunk gombot. Most akkor kell a minimálbér vagy nem MZP? Persze Peti most megkérdezhetné Klárikától, mi is a mi közös álmunk? Orbán megbuktatása, vagy az uniós minimálbér?

Valahogy dűlőre kellene jutni és egyfelé beszélni, nem a szélrózsa minden irányába, mert, ahogy eddig is tapasztalhattuk mind a két „nagy formátumú” politikus leginkább zagyvaságokat tudott összehordani.

De maradjunk csak a mostani példánál. Játszunk el a gondolattal. Ha jön az uniós minimálbér, ami a hazainál alacsonyabb, akkor a minimálbéren dolgozók fizetését csökkentik és ezzel együtt mindenki bérét X százalékkal? Ha pedig több lesz, akkor azt hogyan teremtik elő?

Szó se róla „rátermett” Klárának vannak álmai, amiket ő el is hisz Péterrel egyetemben, csak az a baj, hogy ezeket az álmokat sok emberrel el is hitetik. De a nagyobb baj, hogy maguk is komolyan gondolják ezt a „sok okosságot”! Így hát azt javaslom mindkettőjüknek, sietve drótoztassák össze fejüket, hogy az a sok okosság ki ne essen.

Kiemelt kép: Képmás