Ha Márki-Zay egy készülék lenne, akkor már jelezné, hogy „error in system”, és egy szaki bácsi kiakasztaná rá a „műszaki hiba” táblát. Most komolyan, ekkora freudi elszólás még nem volt a világon: „kommunisták, liberálisok, fasiszták, konzervatívok…”, ez eddig OK is, hiszen ismerjük a Jobbikot, a néppárti bőrbe bújt farkast, kommunisták is vannak dögivel, de kik azok a konzervatívok az ellenzéki összeborulásban? Más minden stimmel, de ez kakukktojás. Steinmetz Ádám, aki ott állt MZP mellett, láthatóan értékelte a minősítést. Márki-Zay persze, ahogy tőle megszoktuk, akkora magyarázkodásba kezdett, hogy az a világűrből is látható:

„Tisztázzuk, mielőtt még erre is százmilliókat költene közpénzből a propaganda: a Fidesz-közeli Munkáspártról és a Fidesz-közeli Mi Hazánkról beszéltem, amikor fasisztákról és kommunistákról volt szó. Fasiszták és kommunisták Orbán Viktor szivárványkoalíciójába tartoznak, a miniszterelnök pedig szélkakasként forog: kommunistaként kezdte, utána liberális lett, most pedig egy szélsőséges pártállamot épít.”

Na itt lesz klinikai az eset és a jelölt. „Fidesz-közeli Munkáspárt”, még véletlenül sem Gyurcsány-közeli DK, vagy MSZP vagy MSZMP vagy MZP, mert az ő iniciáléja és politikája pont passzol a kommunista múlthoz. A Mi Hazánk meg kb. annyira van közel a Fideszhez, mint MZP a győzelemhez. A fasiszták pedig ott szelfiznek vele, ha éppen nem krumplit dobálnak a parlamentben, vagy üttetik el magukat munkagépekkel. Bár Jakabnak már kijár a „hasta la vista”, mert már maximum béna kacsaként totyoroghat Gyurcsány árnyékában.

Persze a baloldal nemcsak hazug, hanem gusztustalan és embertelen is. Ja-ja, a komcsik már csak ilyenek a lenini úton vagy a bicikli úton, ha már a sajátjainkról van szó. Karigeri nemcsak a Nazca-vonalakat festette fel sárgával a körútra, hanem politikai bajtársait is nagy érzékkel válogatja meg. Gér Mihály megmutatta az emberi lélek legalját. A párbeszédes politikus 2016-ban az Andrássy út egyik zebráján elütött egy fiatal párt. Az elütött fiú a helyszínen meghalt, a lány mozgássérült lett. Egy ilyen tragédia után szerintem mindegyikünk zokogva ülne a járda szélén, Gér persze nem. Ő inkább kérkedett ezzel facebook barátainak: „A 18 éves lányt csak megnyomorítottam, azt hitték, erősebbek a quattrónál (Audi quattro), a kocsim is csupa velő, meg haj, tök undi.” Nem részvét, nem megzuhanás, dicsekvés és poénkodás. Karigeri, aki sírós szemekkel adta elő az ATV-ben, hogy azért nincsen jogosítványa, mert édesapját halálos közlekedési baleset érte, érdekes mód nem határolódott el Gértől. A szomorú az, hogy igazából már meg sem döbbenünk ezen. A napi hazugságok már szinte immunizálnak. Viszont ez is csak azt mutatja, hogy ennek a bandának soha többé nem szabad hatalomra kerülnie.

Forrás: 888.hu

Szerző: Georg Spöttle

Kép: MTI