Orbán Viktor sem hajlandó letérdelni és meghajolni a globális „haladás” előtt – közölte írásában Yair Netanjahu a magyar miniszterelnök nemrégiben aratott elsöprő győzelméről. Benjamin Netanjahu, Izrael volt miniszterelnökének fia annak a reményének ad hangot, hogy a baloldali pártok nyugati világbeli győzelmei után Orbán Viktor magyarországi újraválasztása a jobboldali pártok visszatérését jelenti majd a hatalomba.

Netanjahu leszögezi, hogy „Orbán Izrael igaz barátja, aki mindig támogatta Izraelt az európai fórumon”, hozzátéve hogy a magyar miniszterelnök a világ legkiemelkedőbb konzervatív politikusai közé tartozik, aki Benjamin Netanjahu mellett az egyetlen olyan nyugati vezető, aki nem hajlandó letérdelni és meghajolni a globális „haladás” előtt.

Hozzáteszi, hogy Orbán Viktor inspiráló példaként tekint Izraelre, amely egy olyan büszke nemzetállamot jelent, amely nem hajlandó lemondani szuverenitásáról, és kétségtelen, hogy Orbán Viktor mély keresztény identitása, valamint Benjamin Netanjahuval való kapcsolata is szerepet játszik Izrael iránti rokonszenvében.

A volt izraeli miniszterelnök fia írásában kitért Soros György miatt a magyar kormányfőt ért antiszemita vádakra is, és ennek kapcsán felhívja arra a figyelmet, hogy Sorossal szembehelyezkedni nem antiszemitizmus, hanem annak éppen az ellenkezője. Soros György Yair Netanjahu szerint Izrael állam és a zsidó nép egyik legnagyobb ellensége, ugyanis ő áll az izraeli társadalom bomlasztásának számos folyamata mögött.

Forrás: hirado.hu

Címlapképen: Yair Netanjahu / Fotó: Mark Israel Salem La’am / ice.co.il