Tizenkétezren csatlakoztak idén a Magyar Református Szeretetszolgálat Szeretethíd nevű önkéntes programjához, amelyben Kárpát-medence-szerte több száz templom, játszótér és közpark szépül meg szombaton és vasárnap.

A Magyar Református Szeretetszolgálat pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében hozzátette: több önkéntes csoport az orosz–ukrán háború elől menekülőket segíti szendvicsekkel vagy gyermekprogramokkal.

Juhász Mártont, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatóját idézve azt írták:

a program idei jelmondata a Szeretethíd Kárpátaljáért, a jelentkezőket pedig arra biztatták, hogy segítsenek önkéntesként a háború elől menekülőknek.

A Szeretethíd második napján például Debrecenben kárpátaljai családoknak szerveznek egész napos programot – ismertette az ügyvezető igazgató, hozzátéve:

a háború kirobbanása óta több mint négyezren jelentkeztek önkéntesként a szervezethez, sokan a segítőpontokon az ellátásban segítenek, míg mások tolmácsolást vagy szálláshelyet ajánlottak fel segítségként.

A Szeretethíd – Kárpát-medencei Református Önkéntes Napok a szeretetszolgálat egyik legnagyszabásúbb programja, amely 2009-es indulása óta már több tízezer embert szólított meg önkéntes tevékenység végzésére Magyarországon és a környező országok magyarok által lakott településein. A legtöbb csoport ilyenkor környezetét igyekszik szebbé tenni, így több tucat játszótér, közpark, templomudvar és temetőkert is megszépült a programnak köszönhetően. Másik jellemző segítő tevékenység az idősek, betegek vagy fogyatékossággal élők felé fordulás: zenés-verses műsorokkal vagy saját készítésű süteményekkel is megörvendeztették már az önkéntesek az évek alatt a környezetükben élőket – olvasható a közleményben.

Forrás: Felvidek.ma

Kiemelt kép: refzem.eu/