A New York-i Hungarian TV karöltve az ’56 Lángja Alapítvánnyal (www.56Langja.com) nyílt fotópályázatot hirdet A magyar trikolór tizenkét hónapja címmel.

A pályázatra nemzeti színeinket legkülönbözőbb, legmeghökkentőbb összefüggésekben ábrázoló fotókat, műveket várunk. A fotókon a négy évszakban megjelenő nemzeti zászlónk témakörén túl a trikolór egyéb előfordulási formái is szerepelhetnek. Egy nemzetközi sporteseményen arcra festett piros-fehér zöldtől, a pályázók látóterében megjelenő nemzeti színeink bármilyen formában fellelhető módozata alkalmas a nevezésre.

A pályázat célja: egy 2024. évi falinaptár összeállítása. A díjkiosztásra Budapesten, 2023 őszén a Magyar Trikolór Gálán kerül sor.

Beküldési határidő : 2023. szeptember 25 . A határidő után érkező fotókat automatikusan a következő évi pályázat nevezőiként iktatják a szervezők. A pályázat egyéb részleteit ezen a címen találhatják. A fotókat ezen az oldalon kérjük feltolteni.

A gyüjtőoldal IDE KATTINTVA érhető el.

A pályamunkákat rangos zsűri bírálja el amelynek 2016. januárjáig Zsigmond Vilmos, Oscar-díjas operatőr volt az elnöke. Szerepét Koltai Lajos Oscar-díjra jelőlt, Kossuth-díjas operatőr vette át.

Az első három helyezett értékes díjakban részesül: az első díj szerzője 200 000, a másodiké 100 000, a harmadiké 75 000 forintot kap. Különdíjak várják a 21 év alatti diákpályázókat.

A beküldött pályaművek tartalmi és szerzői jogi felelőssége a szerzőt terheli. A pályázat kiírója fenntartja magának a jogot, hogy a beérkező alkotásokat a kiadandó naptárban, valamint egyéb kiadványokban – a szerzői jogok tiszteletben tartásával (az alkotó nevének feltüntetésével) – térítés nélkül használhassa.

További információért keressék fel ezt a weboldalt.

Szilágyi Ákos (Hungarian TV of New York, 56Lángja Alapítvány)