Felelőtlen, hamis és hiteltelen kijelentéseivel ismételten pénzügyi támadást próbál szítani Róna Péter, aki minapi interjújában megfogalmazott „javaslataival” a magyar emberek megélhetését veszélyeztetné, valamint alapvető gazdasági adatokat sem ismerve fogalmaz meg szakszerűtlen gazdaságpolitikai irányokat – olvasható az MNB honlapján található közleményben.

Mint írják, Róna Péter nem először tesz felelőtlen, Magyarország és a magyar emberek, valamint a Magyar Nemzeti Bank ellen irányuló nyilatkozatokat.

Már 2014-ben is hamis állításokat fogalmazott meg, mint pl. amikor hosszú hónapokon keresztül valótlanul állította azt, hogy az MNB hegedűt vásárolt, miközben ezt a jegybank számos alkalommal cáfolta; hamis és hazug állításait azonban soha nem vonta vissza és nem is kért bocsánatot.

Legutóbbi megszólalása a jegybank árfolyam-politikájával, gazdálkodásával, feladataival kapcsolatban pedig olyan szándékosan félrevezető információkat tartalmaz, amelynek egyértelmű célja, hogy politikai haszonszerzés érdekében pénzügyi támadást szítson Magyarország ellen.

Ahogyan akkor, úgy a Magyar Nemzeti Bank most sem hagyja, hogy Róna Péter hamis és hazug állításaival félrevezesse a közvéleményt és veszélybe sodorja Magyarország gazdasági stabilitását, a jegybank Magyarország kormányával egységben töretlenül elkötelezett a magyar emberek és a magyar gazdaság megvédése mellett.

Az MNB ezért határozottan felszólítja Róna Pétert, hogy fejezze be a közvélemény félrevezető tájékoztatását, hagyjon fel politikai indíttatású, a külföldi érdekeket előnyben részesítő felelőtlen és hamis megszólalásaival és távozzon a magyar közéletből.

Forrás: MNB