Amint azt a Pesti Srácok és mások is megírták, a rendőrség házkutatást tartott az “efebofil” Bite Zsolt otthonában ahol különböző adathordozókat, telefont és számítógépet foglaltak le.

A 15 éves  diákjával szexuális kapcsolatot létesítő pedagógiai asszisztens 2018-ban, a Budapest Pride egyik rendezvényén számolt be arról, hogy ő hogyan intézi a rábízott gyermekek szexuális nevelését.  A beszélgetést a Soros-hálózat által finanszírozott Labrisz szervezte. A diákjával szexelő pedagógiai asszisztens egyebek közt elmondta: „volt egy dolgunk, amit meg kellett csinálni, és amellett éltük a magánéletünket”.

Az Origo az ügy jogi vonatkozásairól kérdezte ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogászt. Ebből a cikkből idézünk: „Messze nem csupán a közösülést rendeli büntetni a törvény – mondta az alkotmányjogász az interjúban. A Századvég Alapítvány jogi szakértője szerint a büntetőjogi felelősség megállapításához a bíróságnak két elemet kell vizsgálnia, és az eset konkrétumaival összefüggésben értékelnie: a gyermekkel szemben mennyiben állt fenn hatalmi vagy egyéb befolyási helyzet, illetve megvalósult-e az ezzel való visszaélés. .

Ugyanis a hatályos büntetőjogi kódex alapján az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét betöltött, de tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel a vele kapcsolatban fennálló hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve szexuális cselekményt végez, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ilyenkor azt kell bizonyítani, hogy az alá-fölérendeltségi viszonyrendszerben a hatalmi pozícióban levő személy – tanár, gondozó, gyám stb. – visszaélt-e a helyzetével, és ezt kihasználva létesített-e szexuális kapcsolatot. Itt azonban megjegyzendő, hogy messze nem csupán a közösülést rendeli büntetni a törvény” – mondta Lomnici Zoltán.

Az Origo teljes cikke itt olvasható.

Kép: Facebook