A woke-őrület és a genderideológia megfertőzte a bankszektort is. Az összeomlás szélén táncoló svájci Credit Suisse nevű bank egyik igazgatója „gender fluid”, parókát hord és nőnek öltözik, míg a bedőlt amerikai Signature Bank a megfelelő, nemsemleges névmáshasználatra oktatta az alkalmazottakat.

Mint ismert, pár nap leforgása alatt két bank, a Silicon Valley Bank (SVB) és a Signature Bank is csődbe ment az Egyesült Államokban. A bankpánik Európát is elérte, a kontinens egyik legnagyobb bankja, a Credit Suisse is csődközelbe került. Csütörtök reggelre a kedélyek némileg lecsillapodtak, miután a Credit Suisse bejelentette, hogy 54 milliárd dolláros tőkeinjekciót kap a svájci nemzeti banktól.

Van egy mondás angolul, amit a woke-kultúra kritikusai előszeretettel hangoztatnak. Így szól:

Go woke, go broke! (Magyarul: „legyél éber, menj csődbe!”)

A MOSTANI ESEMÉNYEK FEJÉBEN EZ TELJESEN ÚJ ÉRTELMET KAPOTT.

Scott Shay, a bebukott Signature Bank elnöke tavaly októberben társszervezője volt egy vállalati szemináriumnak, amelyen több mint egy órán keresztül oktatták az alkalmazottakat az olyan nemsemleges névmások használatára, mint a „Ze” és a „Hir”.

Signature Bank igazgatójaFORRÁS: ORIGO

Signature Bank igazgatója/FORRÁS: ORIGO

A közösségi médiában terjedő, de hamar eltüntetett videón Shay, Finn Brigham, a nemi kérdésekkel foglalkozó vállalati tanácsadó mellett látható. Brigham állítólag genderqueer transzférfiként azonosítható.

A New York Post című lap cikke szerint Shay azzal kezdte a szeánszot, hogy büszkén hencegett azzal, hogy a Signature Bank volt „az első bank az Egyesült Államokban, amelynek igazgatótanácsában egy nyíltan meleg férfi ül”.

Forrás: Origo

Forrás: Origo

A szemináriumon azt tanították, hogy hogyan kell helyesen használni a she, hers, he, his, him, they, them, ze és hir névmásokat.

A Credit Suisse nevű bank is élen jár gender-ügyekben

A „gender fluid” Philip Bunce, akiről köztudott, hogy néha parókában és női ruhákban jár dolgozni, 2018-ban felkerült a Financial Times & HERoes Champions of Women in Business listájára, amely a „nőket az üzleti életben támogató” 100 vállalati vezetőt évente rangsorolja.

A Pips Bunce néven ismert igazgató, a pénzintézet globális piacokért, alapmérnöki integrációs komponensekért felelős vezetője volt, a 32. helyen végzett.

Lehet, hogy a számokkal kellett volna foglalkozni a woke-ság helyett. De, ahogy mondani szokták:

Go woke, go Broke!

Forrás: Origo

Kép: Twitter (A fotó szövege nyers fordításban: „Igazán megtisztelő és alázatos /vélhetőleg „alázattal fogadott” – a szerk./ számomra ez a díj, és büszke vagyok arra az előrelépésre, amelyet a nemek közötti sokszínűség és egyenlőség minden formája felé teszünk.”)