Málta nem a világ közepe. Még csak nem is a széle. Mégis képes arra, hogy döbbenetes módon szálljon bele páros lábbal az emberi jogokba – méghozzá az emberi jogokra hivatkozva.

Mert ugye Máltán törvény tiltja azt, hogy szakszerű segítséget kapjon valaki, aki nemi hovatartozását eddig nem a természetes módon élte meg, ám ezen változtatni szeretne. Matthew Grech máltai zenész valaha lelkes LMBTQ-aktivista volt és vállaltan homoszexuális, amivel önmagában nincs semmi elítélendő. Nem is ezért folytatnak ellene hatósági boszorkányüldözést, hanem azért, mert megosztotta a homoszexualitás elhagyásáról szóló történetét. (Bizonnyal az is megbocsájthatatlan bűne, hogy terjeszti az Evangélium igéit, de azt – ma még – nem merik nyíltan kimondani, hogy a keresztény hite is üldözendő. Csak csendben, fű alatt üldözik.)

A máltai zenész levelet juttatott el a CitizenGo közösségéhez, ezt az írását olvashatják az alábbiakban.

„Köszönöm szépen mindazt a támogatást és imahátteret, amit Öntől és a CitizenGO magyar közösségétől kapok. Matthew Grech vagyok, 33 éves máltai zenész. Kinevezett szolgáló vagyok a helyi keresztény gyülekezetemben, elsősorban istentiszteleti vezetőként szolgálok. Zongorázom, dalokat írok és zenésítek meg. Emellett egy bibliaiskolában tanítok.

Ezenkívül ex-LMBT-aktivista vagyok. Szenvedélyesen osztom meg az emberekkel a homoszexualitás elhagyásáról szóló bizonyságomat, és terjesztem Isten királysága evangéliumának reményét!

Máltán azért helyeztek vád alá, mert megosztottam a homoszexualitás elhagyásáról szóló történetem.

Köszönöm, ha támogat a petíció aláírásával és e levelem minél szélesebb körben való megosztásával!

2022 áprilisában meghívott egy szólásszabadságot fontosnak tartó kis online platform, hogy osszam meg a történetem, valamint a házassággal és a szexualitással kapcsolatos konzervatív nézeteimet. Kérdeztek az azonos neműek felé való vonzódásról, az úgynevezett „konverziós terápiákról” és a tanácsadásról. A két házigazda és jómagam egy igen pozitív, tudományos és gyakorlati érveket ütköztető és a spiritualitást is érintő beszélgetést folytattunk.

Néhány héttel később beidéztek a rendőrőrsre, ahol elmondták, hogy három személy feljelentett a rendőrségen, azzal vádolva, hogy ebben az interjúban úgynevezett „konverziós gyakorlatokat” hirdettem, és megsértettem a máltai „Szexuális irányultság megerősítéséről, a gender identitásról és a gender kifejezésről szóló 167. törvényt”.

A rendőrség ezután nem sokkal vádat emelt ellenem.

Meglepett, hogy idáig fajult ez az ügy, mivel nem ez volt az első alkalom, hogy megosztottam a történetem Máltán.

Az interjúban szóba került az IFTCC szervezet is, amely támogatja az LMBTQ-életmódot elhagyó személyeket, és közösségbe foglalja a velük foglalkozó, nekik segítő szakembereket, terapeutákat. Az IFTCC világszerte kiáll a terápia szabad megválasztása mellett. Évente rendeznek konferenciát Magyarországon, Schittl Eszterrel is ott találkoztunk néhány éve. Ennek a hiteles szakmai szervezetnek a megemlítése bizonyosan idegessé tette az LMBTQ-lobbit.

Úgy tűnik, hogy az engem feljelentő emberek mindhárman kapcsolatban állnak a máltai kormánnyal, az EU-val, és a máltai homoszexuális mozgalommal. Nagyon úgy tűnik, mintha ez a három szervezet kipécézte volna a keresztényeket az Isten Igéjéhez való hűséges ragaszkodásuk miatt.

Ez igen aggasztó, különösen az egyik legősibb keresztény örökséget hordozó országban, Máltán.

A rendőrfelügyelő soha nem hallgatott ki, hanem egyszerűen úgy döntött, hogy vádat emel ellenem, és a büntetőbíróság elé visz.

Életemben először szembesülök ilyen mértékű szembenállással és zaklatással.

Az első meghallgatáson kitűzték a második, 2023. június 9-i potenciálisan végső meghallgatást, amikor majd az összes tanút meghallgatják.

Ez a büntetőügy nemzetközi jelentőségű, mivel Málta volt az EU első országa, amely betiltotta az úgynevezett „konverziós gyakorlatokat”, és mivel az ENSZ szervei szorgalmazzák, hogy ez a jogszabály nemzetközi szinten elterjedjen.

Imádkozom, hogy meg tudjuk akadályozni a hasonló ideológiai tilalmak felállítását azokban az országokban, ahol még nincsenek jelen. Imádkozom, hogy visszavonják ezt a szükségtelen és rosszindulatú tilalmat Máltán, és mindenhol, ahol hatályban van.

Kétféleképpen támogathat engem és a jogi csapatomat: a petíció aláírásával és az imáival.

Győzelmünk a keresztények győzelme lesz Máltán, Európában és az egész világon.

A keresztény megtérés nem bűncselekmény, a Biblia tanítását nem szabad támadni!

Szeretett testvérem Jézus Krisztusban, köszönöm, hogy mellettem áll!

Matthew Grech”

A máltai zenész melletti kiállás petícióját itt írhatják alá.

Forrás: CitizenGo

civilek.info:

Gyomorforgató az a kétszínűség, amely úgy általában a balliberális „nyugati” politikát jellemzi. Emberi jogokról, a választás szabadságáról, demokráciáról hazudoznak, miközben a döntés jogát ki akarják csavarni az emberek kezéből. A tisztesség halvány jelei sem fedezhetők fel például olyan „apróságokban”, mint a vélemény nyilvánítás szabadsága, a szülői jogok, a vallásszabadság és hasonló kérdések.

Szabadon gyakorolhatod a vallásodat, kivéve, ha keresztény vagy. Egy (vagy akárhány) muszlim háborítatlanul imádkozhat, borulhat földre Mekka felé fordulva akár az Eiffel-torony lábánál is, ez neki joga. De nem hirdetheti Isten igéjét az utcán egy pap, nem imádkozhat némán, háborítatlanul senki egy abortuszklinika előtt. Lehet uszítani a közösségi oldalakon a fehér bőrű európaiak ellen, lehet Allah mindenek felettiségét hirdetni és a nem muszlimok kiirtását szorgalmazni, de nem lehet a Biblia igazságát hirdetni. Tutira demokratikus, nem?

Lehet a szülők tudta és beleegyezése nélkül „érzékenyíteni” a gyerekeiket, sőt lehet nem-átalakító kezeléseket is támogatni a megkérdezésük nélkül, lehet „koedukált” mosdókba kényszeríteni azokat a gyermekeket is, akik ezt nem akarják, de tilos ezt a galádságot kritizálni, tiltakozni ellene.

És mint a máltai elmebaj bizonyítja (persze az agyatlan ENSZ-határozat alapján), lehet megtiltani, sőt üldözni azokat, akik szeretnének segítséget kapni természetes nemi identitásuk megerősítéséhez, vagy éppen annak helyreállítását „reklámozni”. Mert az az igazi demokrácia, amit a végtelenül cinikus és jobbára elmebeteg politikusok (tisztelet a kivételnek) engedélyeznek. Mit nekik természet, tudomány, valóság, ők mindezt megcsúfolják, majd elégedetten hátradőlnek, mondván: na ugye, hogy azt tesszük veletek, amit akarunk!

Mondhatnánk, mit vagyunk úgy oda, Málta példája igazán nem mérvadó.

Mondhatjuk?

(Címkép: YouTube képernyőkép)