Daniel Freund német EP-képviselő ismét a Twitteren bírálta a magyar kormányt és elsősorban Orbán Viktort, miután köztudott, hogy a kormányfő a mielőbbi fegyverszünetet és a béketárgyalások megkezdését sürgeti.

Felidézte, hogy Orbán minden platformon egyértelművé teszi, be kell fejezni Ukrajna felfegyverzését, hogy véget vessenek a háborúnak Majd hozzátette: „Sokkal okosabb módja a spórolásnak:

Állítsák le Orbán uniós finanszírozását, hogy véget vessenek a korrupciónak és a tekintélyelvűségnek Magyarországon”.

Civilek Info:

Persze értem én! Újra és újra támadják a magyar kormányfőt, mert nem akar beállni abba a sorba, ahol a fegyvereket osztják és küldik, ahol meg akarják vívatni Ukrajnával a saját háborújukat, ahol gazdasági-geopolitikai-és harcászati stratégiai érdekek mentén egy bábkormányt működtetnek külföldi pénzből, ahol a liberális etalon a gyermekek LMBTQ-érzékenyítése.

De azért van egy határ! Nem lehet forrásmegvonásokkal hosszú távon büntetni, kiszorítani egy országot. Mi nem akarunk HUXIT-ot mégis ezt vizionálják, errefelé sodorják hazánkat. A miniszterelnökünk többször hangoztatta: Magyarország a Nyugat része, az EU szolidáris tagja, de senki nem várhatja el tőle, hogy az érdekei ellen döntsön. Azt sem, hogy a kárpátaljai magyarokra való tekintettel is ne békepárti, hanem háborúpárti legyen.

A magyaroknak járó forrásokat hosszú távon csak törvénytelenül lehet visszatartani, követel oldalon ott van a könyveiben, teljes joggal. Előbb-utóbb fizetni kell, vagy nincs értelme fenntartani olyan közösséget, melynek a joguralom tisztelete csak smafu és sodródik a politikai áramlatok amerikai vizein. 

Magyarország komolyan veszi, hogy egy nyugati szövetségi rendszer és az Unió része. Legutóbbi rádióinterjújában Orbán megerősítette, hogy Amerika is a barátunk, de onnan a biztonságos távolból nem nyomhatja bele Magyarországot a háborúba. Amerika is megosztott, mikor a republikánusok adják az elnököt, vele könnyebb egyezségre jutni, mint a demokratákkal. De országunk teljesíti kötelezettségeit. Saját létét azonban senki érdekében nem veszélyeztetheti. 

Forrás: Mandiner

Kiemelt kép: EP