A Disneyland „After Dark: Pride Nite” elnevezéssel rendezi meg az első LMBTQ-ünnepségét, amelyre minden korosztályból várják az érdeklődőket. A globális médiatársaság a három évnél (!) fiatalabb gyermekek részére kedvezménnyel is készül, számukra a belépés ingyenes lesz, így ők díjtalanul tekinthetik meg a különböző Disney-karakterek és történetek gendersemleges / LMBTQ változatait és újraértelmezését.

Jelen lépés tükrében kijelenthető, hogy az egykoron szebb napokat megélt rajzfilmgyár a továbbiakban sem adja fel a klasszikus hagyományait megtagadó, ideológiai természetű modellváltását, és folytatni kívánja a gyermekeket behálózó propagandisztikus irányvonalat.

A Disney bejelentette, hogy After Dark: Pride Nite néven megrendezi első LMBTQ-gáláját. A globális médiatársaság közleménye szerint az esemény az „LMBTQIA+ közösség ünnepe” lesz, ahol többek között táncos partit, fotózást és „még sok mást” lehet élvezni.

A kaliforniai anaheimi Disneylandben lebonyolításra kerülő, a szexuális kisebbségeket és a genderideológiát népszerűsítő rendezvényre a jegyek személyenként 139 dollárba (átszámítva közel 50 ezer forintba) fognak kerülni. A három évnél (!) fiatalabb gyermekek azonban díjtalanul tekinthetik meg a különböző Disney-karakterek és történetek gendersemleges / LMBTQ változatait és újraértelmezését. Egyebek mellett, gyerekkorunk meghatározó rajzfilmhősei, Mickey és Minnie egér is „különleges öltözékben” fognak felvonulni az est folyamán.

Ismert, a Walt Disney Co. agresszíven erőlteti az LMBTQ-propagandát és a genderideológiát a gyerekeknek szánt műsoraiban. A cégóriás egymás után hozza létre alkotásaiban a transznemű és meleg karaktereket, legtöbbször a nagy költségvetésű filmek középpontjába állítva őket, mindemellett még egy LMBTQ-témájú ruházatot is piacra dobott. 2021-ben pedig a Disney+ streaming szolgáltatás adott otthont a „This Is Me: Pride Celebration Spectacular” című produkciónak, Nina West drag queen főszereplésével, aki népszerű Disney-dalokat prezentált újragondolva.

A médiatársaság a közelmúltban Floridával is harcba szállt, mivel a konzervatív vezetésű állam a magyar gyermekvédelmi törvény mintájára fogadott el jogszabályt a szülői- és a gyermekjogok védelméről.

A törvény – a szülők jogi úton történő fellépési jogának biztosítása mellett – megtiltotta, hogy a szexuális irányultsággal és a nemi identitással kapcsolatos oktatásokat, képzéseket és más előadásokat tartsanak az óvodai neveléstől az általános iskola harmadik osztályáig bezárólag, valamint az oktatás későbbi szakaszaiban is korlátozta, hogy az oktatási intézmények falain belül a tanulók életkorának vagy fejlődésének nem megfelelő szexuális nevelés történjen.

Mindez azonban nem nyerte el a Disney tetszését, amely még az LMBTQ-lobbiszervezetek között is a leghangosabban tiltakozott, „gyűlöletkeltőnek és diszkriminatívnak” titulálva a jogalkotási lépést. Sőt, Bob Chapek, a The Walt Disney Company vezérigazgatója egyenesen kijelentette, hogy a jövőben minden erejével a törvény eltörléséért fog küzdeni.

A jelek szerint azonban Chapek mindezt eredménytelenül teszi, hiszen április első napjaiban a képviselőház elfogadta a floridai gyermekvédelmi szabályok további szigorítását, amely a szexuális irányultságról és a nemi identitásról szóló „bemutatók” megtartásának korlátozását egészen a nyolcadik osztályig kiterjeszti, emellett pedig azt is megtiltja, hogy a pedagógusok vagy a diákok a biológiai nemtől eltérő névmásokat használjanak az iskolákban.

Ennek ellenére, a mostani lépés tükrében kijelenthető, hogy az egykoron szebb napokat megélt rajzfilmgyár a továbbiakban sem adja fel a klasszikus hagyományait megtagadó, ideológiai természetű modellváltását, és folytatni kívánja a gyermekeket behálózó propagandisztikus irányvonalat.

Forrás: Breitbart

Kiemelt kép: Pietro Recchia/SOPA Images/LightRocket via Getty Images