Egy szervezet „ingyenes binderprogram” keretein belül kínálja az eszközöket 11 éves kor alatti gyerekeknek, tehát még a pubertás elején, hogy a fiatal lányok növekedésnek indult melleit segítsék leszorítani.

A kaliforniai Inland Empire területén működő Szivárvány Büszkeség Ifjúsági Szövetsége (Rainbow Pride Youth Alliance) egyike azon sok szervezetnek, amelyek nemváltást támogató programjaik során segédeszközökkel is támogatják a kiskorú gyerekeket, a lányoknak például mell-leszorító, úgynevezett binder segédeszközöket tudnak küldeni.

A szervezet „ingyenes binderprogram” keretein belül kínálja az eszközöket 11 éves kor alatti gyerekeknek, tehát még a pubertás elején, hogy a fiatal lányok növekedésnek indult melleit segítsék leszorítani.

A nőiesség első jeleinek eltakarásában segítő binder egyébként egészségügyileg sem a legmegfelelőbb eszköz, használata ugyanis bőrbetegségekhez, gombás vagy bakteriális fertőzésekhez vezethet.

Forrás: Rainbow Pride Ifjúsági Szövetség

Forrás: Rainbow Pride Ifjúsági Szövetség

A Rainbow Pride Youth Alliance csak egy a sok azon szervezetek közül, akik bindereket és egyéb segédeszközöket küldenek fiataloknak. Mellkötőket is ajándékoztak.

A Washington állambeli Renton Könyvtárban tartott Pride-on pedig ingyenes binderosztogatásba kezdtek, ezt az eseményt pedig tiniknek és a nemváltást elkezdett fiatalok számára alkalmasnak jelölték meg; valószínűleg ezért is volt a felvonulás része egy drag show, ami, ha valaki nem lenne elég progresszív és nem ismerné, transzvesztita férfiak túlszexualizált előadását foglalja magába.

A Southern Oregon Coast Pride egy bejegyzést tett a Facebookon, amelyben bejelentette, hogy náluk a szivárvány bármely színében pompázó és genderű ember talál magának kiegészítőt a ruhatárába, életkori limit nélkül. Ez azt jelenti, hogy aki nőiségét szeretné elrejteni, az mell-leszorítókat vagy pénisz ruhán át történő láthatóságát segítő „packer”-t, a magát nővé operáltatni vágyók pedig felragasztható műmelleket is vehetnek. Van itt minden, mint a búcsúban!

Forrás: BBC

Forrás: BBC

Természetesen hol máshol hirdetnék magukat a szervezetek, mint a Tik-Tokon, hiszen itt találhatóak a legnagyobb számban tizenéves felhasználók!

Bizonyos iskolákban pedig már arra irányulóan vannak kezdeményezések, hogy legyen bárki számára elérhető gardrób, ahol a fentiekhez hasonló „kiegészítőkhöz” jutnának hozzá könnyen a gyerekek. Mert mi másra is lenne szüksége a kamaszkor krízisének küszöbén álló zavarodott kiskamaszoknak, mint péniszhelyettesítő csomagolásra vagy mell-leszorítókra? Reméljük, azért terápiára is gyűjtenek majd a gyerekeknek, nemcsak műmellre.

Forrás: 888.hu/Origo

Kiemelt kép: Kontra.hu