Sikeres volt Ferenc pápa sérvműtétje, közölte kezelőorvosa. Ugyancsak friss hír, hogy a Szentatya magyarországi apostoli útja során mondott beszédeinek magyar fordítása már magyar nyelven is olvasható.

A katolikus egyházfő éber és jól van – közölte Sergio Alfieri műtőorvos szerdán a késő esti órákban annak kapcsán, hogy bélfali sérv miatt megműtötte Ferenc pápát a római Gemelli klinikán.

Mint mondta, a pápa olyan jó hangulatban volt, hogy megkérdezte: „Mikor csináljuk a harmadikat?”, arra utalva, hogy harmadik alkalommal tartózkodik kórházban pápává választása óta.

Az orvos a háromórás műtétet követően hangsúlyozta, hogy Ferenc pápának nincs más panasza, és öt-hét napon belül elhagyhatja a kórházat.

Matteo Bruni szentszéki szóvivő elmondta, hogy Ferenc pápa köszönetet mondott mindazoknak, akik jókívánságokkal halmozták el és mielőbbi felépülését kívánták.

A Szentszék tájékoztatása szerint Ferenc pápa háromórás beavatkozáson esett át a római Gemelli klinikán egy bélfali sérv miatt, amelyet feltehetően egy 2021-ben elvégzett műtét okozhatott.

Ugyancsak szerdai hír, hogy nyomtatásban is megjelentette Ferenc pápa magyarországi apostoli útja során mondott beszédeinek magyar fordítását a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) –olvasható a testület nyári rendes ülése után kiadott közleményben.

A konferencia arra buzdítja az egyes plébániákat, lelkiségi mozgalmakat és egyházi csoportokat, hogy tegyék közösségi alkalmaik témáivá Ferenc pápa Magyarországon elhangzott gondolatait.

A püspökök ezúton is külön köszönetüket fejezik ki mindenkinek, aki a pápalátogatás szervezésében, lebonyolításában bármilyen módon részt vett, és külön köszönik a sajtó képviselőinek, hogy tudósítottak a látogatás eseményeiről.

MTI