Ugyan idén már nem volt bikini tour, ehelyett egy úgynevezett fitt tour-ban vonultak végig a kifutón a Magyarország Szépe versenyzői, ez mégsem akadályozta meg a zsűrit, hogy megválassza az ország legszebb hölgyeit.

Négy év kihagyást követően ismét megtartották a Magyarország Szépe versengést, amit a Duna televízió is közvetített: a szépségkirálynő Hacsi Boglárka lett, az első udvarhölgy címet Szabó Orsolya, a második udvarhölgyét Novák Zafír Bella kapta. A Közönségdíjas Hegyi Zsanett lett, a Miss Charity alverseny győztese pedig Hatos Kitti.

Magyarország Szépe

Budapest, 2023. június 11.
A gyõztes 23 éves miskolci Hacsi Boglárka (k), valamint a 25 éves debreceni Szabó Orsolya, az elsõ udvarhölgy (b) és a 20 éves budapesti Novák Zafír Bella, a második udvarhölgy (j) a Magyarország Szépe Miss World Hungary verseny döntõjén a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) óbudai gyártóbázisán 2023. június 11-én. A szépségverseny gyõztese képviselheti Magyarországot a nemzetközi Miss World világdöntõn.
MTI/Vasvári Tamás

A Duna televízió nézői a határon túlról is szavazhattak az általuk legszebbnek ítélt versenyzőre.

Hacsi Boglárka

Budapest, 2023. június 11.
A 23 éves miskolci Hacsi Boglárka, a 2023 Magyarország Szépe Miss World Hungary királynõje átveszi Tótpeti Lilitõl, a 2021-es Miss World Hungary gyõztesétõl a koronát a Magyarország Szépe Miss World Hungary verseny döntõjének eredményhirdetésén a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) óbudai gyártóbázisán 2023. június 11-én. A szépségverseny gyõztese képviselheti Magyarországot a nemzetközi Miss World világdöntõn.
MTI/Vasvári Tamás

Hacsi Boglárka a Miss World Hungary cím birtokosa lesz egy éven át, és képviseli az országot a nemzetközi Miss World világdöntőn.

Idén először a szépségkirálynő jószolgálati munkájának kiemelt feladataként a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat arca lesz.

A nemzeti döntőt Somossy Barbara és Csitári Gergely vezette; a versenynek hagyománya van a közmédiában, a Miss World Hungary döntője 2014 óta itt látható.

A műsorban idén már nem volt bikini tour, ehelyett egy úgynevezett fitt tour-ban vonultak végig a kifutón a versenyzők, sportruhában, emellett a már jól ismert kreatív tour-ban magyar tervezők kreációit viselték.

Az estélyi és nemzeti öltözékeket idén is a zsűri egyik tagja, Merő Péter divattervező alkotta meg.

Új műsorelemként jelent meg a királynő tour, ahol az elmúlt hét év döntősei tértek vissza, felidézve a korábbi évek versenyeit.

Idén először két közösségi média arca is volt a produkciónak, két korábbi királynő személyében: a 2017-es győztes, jelenleg joghallgató Koroknyai Virág, valamint a 2019-es Miss World Hungary győztese, Nagypál Krisztina.

A legismertebb és legrégebbi szépségversenyt, a Miss Worldöt először 1951-ben rendezték meg, az elmúlt 72 évben változatlan céllal, hogy a szépséget a jótékonyság szolgálatába állítsák. A mindenkori világszépe nemzetközi karitatív feladatokat lát el, az általa felkarolt ügyek pedig kiemelt figyelmet kapnak.

A világverseny szlogenje „Beauty with purpose” – azaz a szépség, céllal, ezért a Magyarország Szépe – Miss World Hungary egyik legfontosabb missziója továbbra is az, hogy felhívja a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás fontosságára. A leendő nyertesnek fel kell karolnia egy jótékony ügyet, amelyet itthon és a világversenyen egyaránt képvisel.

A Magyarország Szépe 2023 zsűritagja, Borzi Vivien fotográfus a közmédia Család-barát műsorának vendégeként korábban elmondta, a szervezők idén is kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a királynőjelölteket minél több oldalról megismerhesse a közönség.

„A Miss World magyar fordulójának válogatóin a szépség mellett az önazonosságot, és a példaértékű személyiséget keressük. Fontosnak tartjuk, hogy a versenyzőnek legyen saját jótékonysági ügye, szerepvállalása is” – mutatott rá Borzi Vivien.

MTI