Egész ifjúságom abban telt, hogy mikor szabadulunk végre a kommunista szovjet járom alól, mikor leszünk már újra a művelt Nyugat része, és boldogan rohantunk a vesztünkbe, azaz a szavazófülkékbe megszavazni belépésünket az EU-ba. Én magam is. Ki gondolta volna, hogy ez lesz belőle?

Csöbörből vödörbe.

És most itt állunk összetört álmainkkal, csalódottságunkkal, hogy szinte rosszabb helyzetbe kerültünk, mint a SZU elnyomása alatt!

Akkor pontosan tudtuk, hogy ki a szovjet KB első titkára, szerencsétlen félhulla Andropov elvtársat már csak kiröhögtük (és lám, most mi van az USA-ban? Egy demens, beszámíthatatlan vénember áll bábként az államok élén, hogy a háttérhatalom nyugodtan azt csináljon, amit akar, hisz Biden már azt se tudja, hogy épp hol van, merre van a kijárat, de arra remekül felhasználható, hogy az USA érdekeinek megfelelően kirobbantsanak egy háborút Európában, a ki tudja épp hányadikat már a II. vh. óta…), és csak a SZU összeomlására várt mindenki.

Összeomlott. Mekkora boldogság volt! Nekünk legalább is…

Aztán az azóta eltelt kb. 20 évben az EU-t illető nagy reményeink lassan, de biztosan, szertefoszlottak. Kijózanodtunk, hogy hatalmas átverés az egész, dehogy is akarták ők, hogy Kelet-Európa fölzárkózzon, fejlődjön, megszilárduljon a demokrácia, egy nagy frászt! Tagságunk fejében megkapták a piacainkat, talicskával tolták ki a milliárdos hasznukat, közben jókat röhögtek rajtunk.

Most meg már ideológiailag is gyarmatosítani akarnak minket, megszabni, hogyan éljünk, kikkel éljünk együtt.

Már a demokrácia látszatára sem adnak, hiszen két tagállam, mi és a lengyelek megvétóztuk a migránsok szétosztását, mégis be akarják/fogják vezetni a kötelező migránskvótát…

Milyen alapon? Csak úgy a sarokba lehet hajítani az EU alaptörvényét, a Lisszaboni Szerződést?

A nekünk járó pénzeket visszatartják, hülyére vesznek minket az állandó kötelezettségszegési eljárásaikkal, de úgy és annyi törvénytelenséget követnek el következmények nélkül, amennyit csak akarnak. Tudjuk, hogy az EP olyan háttérhálót épített ki, ami megakadályozza, hogy bizonyítani lehessen a korrupciót, a visszaéléseket, törvénytelen üzleteket, lásd Ursula sms-s vakcina-bizniszét, a görög Kaili milliós sikkasztásait, csak hogy a legutóbbiakat említsem… Mi ez, ha nem újabb „megszállás”, politikai terror, zsarolás?

És ezek pofáznak nekünk demokrácia-deficitről, korrupcióról, diktatúráról, és oktatnak ki minket jogállamiságról?

Ezek, aki szobrot állítanak Marxnak???

Ki ez a pár száz megvásárolt ember ott Brüsszelben, akik 450 millió ember feje felett döntenek amerikai elvárásra, hogy hogy nem lehet ezeknek megálljt parancsolni? Tétlenül nézzük, ahogy tönkre teszik Európát???

Szerző: Ködszurkáló

Címlapkép: Illusztráció / Fotó: REUTERS/Francois Lenoir

(A cikkben kifejtett, a civilek.info-n publikált vélemény a blogíró álláspontját tükrözi)