Több mint négyezer nehéz sorsú gyermek nyaralhat kortársaival és szüleivel a Karitász-táborokban.

A Katolikus Karitász szerint a táborok – amelyek közt bentlakásos, napközis, tematikus, illetve kézműves egyaránt található – balatoni üdülőkben, plébániákon vagy egyéb közösségi szállásokon várják az üdülni vágyókat.

A gyermekeknek az egyhetes táborok ingyenesek. A Karitász önkéntesei minden táborban színes programot állítanak össze kirándulással, kézműves foglalkozással, játékos vetélkedőkkel, és ahol lehet, strandolással.

A Karitász országos központja Balatonakalin üzemeltet tábort, amelyet június 16-án ünnepélyesen megáldott és megnyitott Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök, a Katolikus Karitász elnöke. Az eseményen részt vett Herczegh Anita, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete és Klaus Höhn, a Katolikus Karitász németországi jószolgálati nagykövete is.

Herczegh Anita Vár a nyár Katolikus Karitász

Herczegh Anita, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete részt vett a tábor megnyitóján
Forrás: karitasz.hu

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója az ünnepélyes megnyitón arról beszélt, hogy táboraikban a nehéz helyzetben, sokszor mélyszegénységben élő családok gyermekei, valamint fogyatékossággal élő gyermekek, fiatalok vehetnek részt. Sokuk számára ez az egyetlen nyaralási lehetőség – jegyezte meg.

A Karitász közölte: a 1356-os adományvonalon hívásonként 500 forinttal lehet hozzájárulni a szervezés költségeihez, valamint a karitasz.hu oldalon online adományozási módra is lehetőség van.

Karitasz.hu