Saját kezével vetett véget az életének az a férfi, aki a rendőrség szerint tulajdonosa volt az Antifa-nyomozás során talált pedofil felvételeknek, miután berendelték kihallgatásra a rendőrségre.

Rejtélyes haláleset borzolta a kedélyeket egy hónappal ezelőtt Biatorbágyon: május 18-án a település erdős részén, az egykori légvédelmi rakétabázis közelében egy holttestet találtak, amelyet jelentős helyszínelés követett.

Akkor a rendőrség azt közölte, bűncselekmény gyanúja nem vetődött fel. A történet ezután bizarr fordulatot vett: a Metropol stábja ellátogatott a helyszínre, ahol horrorfilmbe illő díszlet fogadta őket. Néhány méterre az akasztás helyszínétől egy kövekből kirakott tűzrakóhely közepébe valaki egy játékbabát rakott, amit aztán meggyújtott. Mellette egy gumiabroncs hevert, mintha valaki végignézte volna, ahogy a baba egy része a tűz martalékává válik.

Mindez még hátborzongatóbbá teszi a Blikk értesüléseit, miszerint azé az öngyilkos férfié volt az adathordozó, amelyen – a rendőrség szerint – „12. életévét be nem töltött személy sanyargatását, vagy erőszak alkalmazását tartalmazó” felvételeket találtak. Mintegy hetvenezer felvételről van szó, köztük több száz egészen kicsi gyerekek szexuális kínzását ábrázolja. Ezeket a rendőrség a februári Antifa-támadók után kutató nyomozói találták a Szikra Mozgalom egyik aktivistájának lakásán egy laptopon. 

Az adathordozót a Jámbor András ellenzéki képviselő nevével fémjelzett Szikra Mozgalom aktivistájának, D. Krisztinának az otthonában találták meg a nyomozók, a tulajdonosa azonban nem ő, hanem az azóta elhunyt férfi volt.

A Blikk értesülését, miszerint az öngyilkos férfi volt a tulajdonosa a pedofil felvételeknek, az Antifa-embervadászat ügyében nyomozó Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hivatalosan nem erősítette meg. A Pest megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) a Magyar Nemzet megkeresésére annyit közölt:

„Megkeresésére válaszolva tájékoztatom, hogy kollégáim egy holttestet találtak Biatorbágy külterületi/erdős részén. A haláleset kapcsán bűncselekmény gyanúja nem merült fel, budaörsi kollégáim az általános közigazgatási rendtartás keretein belül vizsgálják a körülményeket.”

A Párbeszéd frakciójában ülő Jámbor András és a Szikra Mozgalom a botrány kirobbanása óta azt hangsúlyozza, hogy a pedofil tartalmaknak nem az aktivistájuk volt a tulajdonosa, ám arra nem adtak választ, hogyan találhatták meg D. Krisztina otthonában a felvételeket.

A Jámbor András nevével fémjelzett Szikra Mozgalom közben tudatta: „Maga a BRFK jelentette ki, hogy D. Krisztina birtokában nem voltak gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekményeket tartalmazó felvételek. Vagyis a BRFK már többször is megerősítette, hogy a Szikra Mozgalomnak nincs köze ehhez az ügyhöz”. A nyilatkozat kitér arra is, hogy az öngyilkosságot elkövetett férfi nem volt a Szikra tagja, nem járt a Szikra akcióira vagy gyűléseire. „A Szikra tagjai között nincs olyan személy, aki érintett lenne ebben az ügyben« – írta a szervezet.

Blikk, Magyar Nemzet