Hagyták, hogy naiv, gyermeki, hullámzó érzelmei diktálják az úgynevezett „kezelést”, ezért egy amerikai tinédzser beperelte a kórházat, ahol transszá műtötték.

Egy kaliforniai lány, akinek 13 éves korában eltávolították a mellét, mert azt hitte, hogy transznemű, most beperelte az orvosokat és a kórházat, akik felügyelték a beavatkozást.

A most 18 éves Kayla Lovdahl azt állítja, hogy 11 éves korában, online influenszerek hatására „arra a téves meggyőződésre kényszerítették, hogy transznemű” – áll a Kaiser Foundation Hospitals és négy orvos ellen a kaliforniai állami bíróságon benyújtott keresetében.

„Lényegében Kaylának adták a kezébe a döntést, és hagyták, hogy naiv, gyermeki, hullámzó érzelmei diktálják az úgynevezett „kezelést”, amit kapjon” – folytatódik kereset.

Mivel nem tudták, mit tegyenek, amikor a lányuk azt állította, hogy fiú, a szülők orvosi szakemberek segítségét kérték, akik gyorsan megerősítették a lány elképzelését, hogy transznemű.

Lovdahl a jogi beadványban azt állítja, hogy 12 éves korára hormonblokkolókat és tesztoszteront szedett megfelelő pszichológiai értékelés nélkül. Állítása szerint egyetlen 75 perces értékelésen esett csupán át, mielőtt megkezdődött a „kezelése” „Jobb egy élő fiú, mint egy halott lány” – mondták állítólag az orvosok a családnak.

Lovdahl állítása szerint az eljárás „ideológiai és profitorientált orvosi visszaélés” volt.

A lány most úgy érzi, hogy az orvosok hanyagsággal jártak el, és „tévedésnek” nevezte korábbi meggyőződését, hogy transznemű. „Kayla nem volt transznemű, és nem volt olyan személy, akiről bármely észszerű orvos megállapíthatta volna, hogy tartósan fenntartja transznemű identitását” – áll a keresetben.

„Úgy gondoljuk, hogy az ehhez hasonló esetek a legjobb módja annak, hogy megállítsuk őket, különösen az olyan liberális államokban, mint Kalifornia, ahol vakmerő ideológusok ezt a radikális programot erőltetik” – mondta Charles Limandri, a lány ügyvédje.

Lovdahl, aki kártérítést követel, azt állítja, hogy az eljárások „mély fizikai és érzelmi sebeket” okoztak neki.

Neokohn