Vasárnap tűnt el a Titan tengeralattjáró, amely Új-Fundland partjaitól 700 kilométerre, a fedélzeten öt emberrel indult a Titanic roncsaihoz. A tengeralattjáró eltűnése óta nem sok esély mutatkozott arra, hogy a legénységet képesek lesznek megmenteni, annak ellenére sem, hogy elképesztő méretű keresőcsapat dolgozott a tenger felszínének és mélyének az átkutatásával.

Az amerikai parti őrség szerint a keresés során egy roncsmezőt fedeztek fel a Titanic közelében a Horizon Arctic Rov távirányítású jármű segítségével.

Az azonosítás során kiderült, hogy a Titan öt darabját fedezték fel.

Minden jel arra utal, hogy a betörő víz pusztíthatta el a búvárhajót

David Mearns búvárszakértő a törmelékekről készített első felvételek kiértékelése, illetve az Exploers Club ezzel kapcsolatos közleménye alapján bizonyítottnak látta, hogy a roncsok között a Titan egyik hátsó fedele, valamint szintén az egyik merülőkerete hever az abisszikus síkságon szétszóródott törmelékdarabok között.

A betörő és rendkívül nagy nyomású víz robbantotta szét a merülőeszközt. Amikor június 18-án vasárnap a lemerülés 105-ik percében megszakadt az összeköttetés a Titannal, a búvárhajó hozzávetőleg 3400 méteres mélységben járhatott.

A Titan két éve áll szolgálatban, és ez lett volna az ötödik lemerülése a Titanichoz. Fontos tudni, hogy az OceanGate Expeditions által kifejlesztett merülőeszköz még nem kapott típusminősítést, mivel a cég illetékesei szerint a hagyományostól eltérő technológiával megépített új búvárhajó az üzembe helyezése óta még csak a fejlesztés tesztelési szakaszában volt.

Illetve a Titánnak volt egy gyenge pontja is, és egyáltalán nem lehet kizárni, hogy erre vezethető vissza a merülőeszköz megsemmisülése is. A Titan orr részébe a „hagyományos” és régebb óta üzemelő kutatóintézeti merülőegységekhez képest egy viszonylag nagy, plexiből öntött panorámaablakot építettek be. Az ezt kivitelező cég viszont csak 1300 méteres mélységig vállalt biztonsági garanciát az ablakra, de

a Titánt ennek ellenére a Titanichoz való lemerülésre használták, ami jóval az ablakra megadott biztonsági határ alatt fekszik.

Ha az ablak a nagy nyomástól elpattant, az eltűnés időpontjában becsült 3400 méteres mélységben 340 atmoszféra nyomású víz tört be a merülőeszközbe, ami robbanásszerű körülmények között semmisíthette meg a Titánt. A tragédia pontos okát természetesen az erre hivatott szakértői vizsgálat tudja majd csak végleges módon megállapítani.

Kik voltak a fedélzeten?

A tengeralattjáró egyik utasa az 58 éves Hamish Harding, brit milliárdos üzletember és felfedező volt, aki az Action Aviation repülőgépgyártó cég elnöke.

Mellette Shahzada Dawood pakisztáni üzletember, a SETI Intézet kurátora és fia, Suleman. Stockton Rush, az OceanGate – azaz a küldetést szervező cég – vezérigazgatója is a hajón volt. Az ötödik utas a 73 éves francia felfedező, Paul-Henry Nargeolet.

Suleman Dawood csak apák napja miatt akart kedvébe járni édesapjának

Azmeh Dawood, Shahzada Dawood pakisztáni üzletember idősebb nővére elmondta, hogy unokaöccse vonakodott a Titan expedícióra indulni – olvasható az NBC News cikkében. Azmeh Dawood szerint unokaöccse, Suleman arról tájékoztatta egy rokonát, hogy „nem nagyon van kedve”, és

„rettegett” a Titanic roncsainak felfedezésére induló utazástól.

A 19 éves fiú azonban végül azért ment az OceanGate 22 láb hosszú tengeralattjáró fedélzetére, mert az utazás az apák napi hétvégére esett, és Azmeh szerint nagyon szeretett volna örömet szerezni az apjának, aki szenvedélyesen rajongott a Titanic történetéért.

Ha arra gondolok, hogy a 19 éves Suleman ott van bent… Őszintén szólva ez bénító”

–  mondta Azmeh egy telefoninterjúban, amelyet amszterdami otthonából adott.

Kiemelt kép: Facebook