„A migránsokról és a lövöldözésekről tudósítani nem veszélytelen dolog: csaknem tettlegességre is sor került, amikor stábunk a makkhetesi erdőben forgatott. Csak a szerencsének és a gyors reakciónak köszönhetően nem történt nagyobb baj” – írta honlapján a szabadkai Pannon RTV.

A portál beszámolója szerint egy 6-7 fős csoport támadt rá a Pannon stábjára a Szabadka mellett található makkhetesi erdőben husángokkal és botokkal. A migránsok az erdőből jöttek ki, és kiabálva, botokkal fenyegették a forgatócsoportot, majd meg is dobálták a Pannon autóját.

Dóró Alen már sokévnyi tapasztalatot tudhat maga mögött. Szerinte a jelenlegi helyzet messze a legrosszabb, mióta jelen vannak a migránsok Szabadkán.

„Sajnos, egyre veszélyesebbek ezek a forgatások a migránsokkal. Napi szintűek a lövöldözések itt az erdős szakaszokban. Agresszívek a migránsok, akik itt tartózkodnak. Sajnos tegnap volt egy negatív tapasztalatunk, ugyanis egy 6-7 fős csoport kifutott az erdőből és üldözőbe vett minket. Szerencsére az autó motorja járt, gyorsan bepattantunk és elhajtottunk.”

Vujković Róbert, a Pannon RTV egyik sofőrének elmondása szerint az autóvezetésen kívül feladata az is, hogy felmérje a stábra leselkedő veszélyeket: „A mi dolgunk az, hogy nézzünk, hajtsunk, egy részében a biztonságot biztosítsuk az operatőrnek és az újságírónak. Mi vagyunk azok, akik először kiszállunk, szétnézünk. Mikor ők dolgoznak, mi nézelődünk, és ha valamit látunk, akkor rögtön pakolunk és ugrunk az autóba, és hagyjuk el a helyszínt, hogy ne legyen baja senkinek” – ismertette a magyarországi sofőrök számára nem szokványos „munkaköri leírását” a sofőr.

Pannon RTV