Idén a Várkert Bazár újonnan nyíló kiállítótere, az YBL6 Művészeti Tér lesz a tavalyi „derkósok”, vagyis a 2022-ben Derkovits Gyula képzőművészeti ösztöndíjat nyert fiatal alkotók beszámoló kiállításának helyszíne a Budavári Palotanegyedben.

A nagy múltú kortárs kiállítás befogadása az YBL6 küldetésével összhangban áll, hiszen a kiállítótér a design- és művészeti élet meghatározó alkotóinak és fiatal tehetségeinek kíván helyet biztosítani a bemutatkozásra.

augusztus 5. és augusztus 20. között a DERKÓ ’22 kiállítás ingyenesen megtekinthető. A látogatás előzetes regisztrációhoz kötött, amely az alábbi honlap alján található naptárban a látogatás tervezett napjára kattintva végezhető el: https://varkertbazar.hu/esemenyek/derko-22

A kiállítás címe: 1013, Budapest, Ybl Miklós tér 6.

A DERKÓ ‘22 kiállítás a Derkovits Gyula-ösztöndíj fiatal képzőművészeket támogató programjának 2022. évi beszámoló kiállítása. A 35 év alatti, kiemelkedő tehetségű művészek számára kiírt ösztöndíj 26 alkotót támogat legfeljebb három éven át anyagilag és szakmailag. Az YBL6 Művészeti Tér a Várkert Bazár új helyszíne, amely innovatív és korszerű kialakításával a hazai képzőművészetnek kínál kiállítási lehetőséget a megújuló Budavári Palotanegyedben. Elsőként a Derkósok 2022-es beszámoló kiállításával nyitja meg kapuit.

Kiállító művészek:

Antal István, Bánkúti Gergő, Bernáth Dániel, Éles Lóránt, Gallai Judit Ágnes, Gáspár Szilárd, Horesnyi Bálint, Jagicza Patrícia Linda, Kazi Roland, Kiss Adrian Alexandru, Kótai-Gulyás Andrea Katalin, Körei Sándor, Lázár Kristóf, Páll Tamás Ádám, Révész Anna, Rózsa Luca Sára, Süveges Rita, Szabó Franciska, Stohl Alíz, Szabó Kristóf, Szabó Menyhért, Takács Ádám, Üveges Mónika, Szilágyi Péter Antal, Varga Ádám

Kurátor: Sipos Tünde, művészettörténész

A megnyitó sajtónyilvános, a kiállítás megtekinthető 2023. szeptember 20-ig, hétfőtől-vasárnapig 10:00-18:00 óra között.