A közelmúlt filmes újdonsága a „Sound of freedom” (A szabadság hangja), mely az álomgyártól függetlenül született meg. Sőt, mondhatni éppen annak akarata ellenére ért a mozitermekbe. Az Angel Studios nevű keresztény produkciós iroda termékének főszereplője, a Mel Gibson által rendezett „Passió” Krisztusa, Jim Caviezel.

Már e név hallatán is sokaknak görcsbe rándult a gyomra, a hagyományos értékeket most már kendőzetlenül és két lábbal taposó mozi-iparban. Holott az egyszerű néző alig érti, mi kivetni való van a film üzenetében – hiszen mi sem nemesebb, mint kiskorúakat megmenteni a szexuális rabszolgaságból! A történet ugyanis erről szól. Caviezel a főszereplő, Tim Ballard karakterének megformálásában együttműködött az igazi Ballarddal – a korábban szövetségi ügynökként dolgozó nyomozóval. A moziban látható torok szorító esetek igazak, nem a képzelet szüleményei.

Ballard – korlátai miatt – feladta hivatalos állását, és önálló vállalkozásként tette fel életét az emberkereskedelem megfékezésére, a kicsik, szexuális rabszolgaságból való felszabadítására.

A filmmel kapcsolatban több nyilatkozatot is tett, s ezekben megerősítette, hogy az USA a gyermekrabszolgaság legnagyobb piaca.

Talán ezért is érintő, hogy bizonyos körök úgy érezték, valaki a bütykükre lépett! Bizarr módon ugyanis, a legnagyobb hír csatornák, műsorszolgáltatók és egyes politikai érdekcsoportok, valódi hadjáratot indítottak a produkció ellen. Voltak, akik szélsőjobboldali összeesküvés elméletnek, „férges agyú” apukák szuperhős-történetének is bélyegezték.

Jim Caviezel

Fotó: flickr.com

Annak ellenére, hogy a mozik többsége is aktívan kivette részét a szabotázsban (mondvacsinált okokból lemondták a vetítést, a hang torzításával, a légkondicionáló kikapcsolásával és hasonló aljas eszközökkel tették kényelmetlenné a nézők helyzetét)

nagyon hamar megelőzte a hatalmas költségvetésből készült ötödik Indiana Jones filmet.

Az „átlagos” állampolgár ugyanis nem feltétlenül olyan ostoba, mint ahogy azt az ördögi liberális rendszer gazdái gondolják! A vetítések során ugyanis, nem egy alkalommal felhangzottak a Jeffrey Epsteinre, és az általa, ipari szinten működtetett, kiskorúakat érintő szex-bizniszre utaló hangok. Epstein, a new-yorki milliárdos, a hollywoodi és a politikai elit tagjait utaztatta magánbirtokaira, melyeken azok minden torz kívánságát kielégíttette. Mikor e tény kitudódott és azt bírósági eljárás követte, Epstein – a hivatalos jelentések szerint – öngyilkosságot követett el…

Akik akkor megnyugodtak, azok nyakukon most ismét szorító ujjakat vélnek érezni!

szabadujsag.sk

Kiemelt kép: MH/Hegedüs Róbert