A szülők szerint a kommunizmus vírusa fenyegeti a gyerekeiket.

Már több mint százezren írták alá azt a petíciót Mexikóban, amelyben követelik, a kormány állítsa le a gyerekeket befolyásoló, egy adott politikai célnak vagy eszmének alárendelt módon, céltudatosan nevelő könyvek terjesztését.

Szülők ezrei vonultak az utcára Mexikóban a múlt héten, hogy elégessék az ország oktatási minisztériuma által kiadott „marxista indoktrinációt” tartalmazó oktatási anyagait – írja a Daily Wire.

Több médium is arról írt, hogy a mexikói gyermekek befolyásolására irányuló törekvés mögött – mások mellett – egy volt venezuelai kormánytisztviselő áll.

A woke-szellemiséget követő könyvek a lap szerint csordultig vannak nehezen követhető, hibákkal teli anyagokkal, alapvető nyelvi és matematikai feladatok hiányoznak belőlük, ráadásul több, nehezen indokolható, korhatáros tartalom is fellelhető bennük. A tankönyvek annyira ellentmondásosak voltak, hogy az ország néhány kormányzója egyenesen megtagadta azok terjesztését, mivel szerintük démonizálják a kapitalizmust.

Beszámolók szerint legalább

12 ezer szülő vett részt Mexikó déli részén azon a tüntetésen, ahol a „marxista könyveket” elégették, és eddig több mint 112 ezren írták alá azt a petíciót, amelyben követelik, a kormány állítsa le a könyvek terjesztését.

„Mexikót egy olyan vírus fenyegeti, amelyről az emberek azt hitték, hogy már kiirtották – a kommunista vírus” – fogalmazott Javier Alatorre, egy ismert mexikói műsorvezető egy sarlót és kalapácsot, valamint az ország oktatási tisztviselőit ábrázoló háttér előtt. Hozzátette: ezek az emberek szegénységre, középszerűségre és gyűlölködésre akarják ítélni Mexikót.

Forrás: hirado.hu

Fotó: Rafael Juárez / Pixabay