Az elmúlt években lakosságunk életkörülményeit negatívan befolyásolták az élelmiszerek inflációs áremelkedései. Ugyanakkor a munkavállalók bére nem követte az árak sok esetben indokolatlan növekedését. A munkavállalók családjai nehezebb körülmények között élték meg a COVID járványt, majd az orosz-ukrán háború miatti inflációt. A CÖF-CÖKA úgy döntött, hogy a magyar munkavállalókra figyelemmel kiszélesíti tevékenységét.

Közérdekű munkánk az élelmiszer nagy- és kiskereskedelem, elsősorban az üzletláncok szereplőivel történő együttműködésre irányul, a közös érdekek talaján. Az elmúlt években említett cégek képződő nyereségükkel gyors ütemben bővítették üzleteik számát. Megérte Magyarországon befektetni!

A munkavállalók és családjaik sok esetben azt érezték, hogy a cégek nyereséges működtetése nem tükrözi vissza teljesítményük megbecsülését.

Az állam legkisebb gazdálkodó szervezetei, a családok az élelmiszerárak inflációs növekedésének ténye mellett elviselték a reálbérek csökkenését. A munkavállalókat képviselő szakszervezetek sok esetben a kádári hagyományokat követték, hatékonyságuk megkérdőjelezhetővé vált. Számos szakszervezeti vezető még ma is pártküldetést hajt végre, sokan egyéni előnyöket realizálva tartják a kapcsolatot a cégvezetéssel.

A CÖF-CÖKA szélesebb társadalmi bázisra óhajtja vinni a munkavállalók és családjaik érdekképviseletét, amit megalkotott szlogenjében is kifejez: „Egy hajóban evezünk!”.

Előkészítő tárgyalások után társnak tekintjük és szerződést kötünk a keresztény-nemzeti úton haladó munkavállalókat és családjaikat képviselő, Munkástanácsok Országos Szövetségéhez tartozó Egyenlő.hu szakszervezettel.

Közös tevékenységünk nem szakszervezeti tagok toborzására és tagdíjak szedésére irányul.

A társadalom fokozott figyelme mellett együttműködésre hívjuk

– a magán- és multinacionális cégek tulajdonosait, a munkaadókat
– a munkavállalókat és családjaikat
– valamint a gondoskodó államot.

A munkahelyi békesség megőrzésére és a családok érdekvédelmére törekszünk. Biztosnak vesszük, hogy ez egyaránt fontos az „egy hajóban evezőknek”.

Működésünk első lépése a „Kvalitás Bizottság” létrehozása,

amely tevékenysége során a munkahelyi béke és a szereplők közös elégedettségének fenntartásával családias környezetet sugároz.

A Bizottságban részt vesz az „egy hajóban evezőkön” kívül az Egyenlő.hu érdekvédelmi szervezet és az CÖF-CÖKA kijelölt munkatársa is.

Javasolni fogjuk, a gazdaság helyzetének javulásával összhangban, a multinacionális cégekre kivetett különadó kivezetését, amely olyan eredménnyel járjon, hogy az „egy hajóban evezők” részesedése a résztvevők konszenzusát és elégedettségét váltsa ki.

Többek között a cégek vállalják az adócsökkentésből adódó, egyidejű arányos béremeléseket.

Továbbiakban törekszünk, hogy a cégek növekvő nyeresége mellett a munkavállalók hozzájárulását elismerve úgynevezett

„nyereségjegy” kerüljön bevezetésre.

Kormányrendeletet javaslunk annak érdekében, hogy az élelmiszer kiskereskedelemben dolgozó multi cégeknek nyíljon lehetősége arra, hogy havonta egy alkalommal munkatársaiknak ellenőrzött módon beszerzési áraikon 50-100.000 Ft nagyságrendig helyben vásárlási lehetőséget adjanak.

Címlapkép: civilek.info