A kormánypártok szerint Brüsszel a kötelező kvóta és a migránsgettó erőltetésével a terrorveszélyt importálja Európába.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Facebook-oldalára csütörtökön feltöltött videóban úgy értékelt: Brüsszel migrációs javaslata merénylet az európai biztonság ellen.

Szerinte a Hamász által elkövetett szörnyű terrorcselekmény több dologra is rámutatott: az európai nagyvárosokban előbújtak olyan szélsőségesek, akik több száz fős felvonulásokat szerveztek és a Hamász terrorját éltették.

Arra is felhívta a figyelmet: a terrortámadás és az arra adott jogos izraeli válaszcsapás újabb migrációs hullámot indíthat el Európa irányába, és sok radikális is elvegyülhet az illegális bevándorlók között.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint eközben Magyarország déli határánál a radikális tálibok vették át az embercsempészet irányítását, akik fegyverekkel szerelkeznek föl és agresszívabbak lesznek, mint eddig bármikor.

A tálibok átveszik a szerb határnál működő embercsempészek felügyeletét

Hollik István úgy vélte: a brüsszeli döntéshozókat azonban a valóság nem érdekli, még ezek után sem hajlandók „levenni a szemkötőt” és felismerni, hogy a kötelező kvóta és a migránsgettó erőltetésével a terrorveszélyt importálják Európába.

Kijelentette: Brüsszelben változás kell, de most már nemcsak az ottani bürokraták alkalmatlansága miatt, hanem azért is, mert amit csinálnak, az veszélyes az európai és a magyar emberekre.