Egyetlen hét leforgása alatt a terrort kitermelő palesztinoknak juttatott segélyek megvonásától eljutott azok megháromszorozásáig. Íme, az uniós haláltánc stációi.

Egy hete intézett brutális terrortámadást a Hamász terrorszervezet Izrael ellen, zsidó és külföldi civilek százai vesztették életüket, miközben válogatás nélkül mészároltak le asszonyokat, időseket és csecsemőket a palesztinok.

Nézzük, egy hét leforgása alatt mit tett Brüsszel, hogyan reagált erre az infernális cselekedetre!

Hétfőn, október 9-én írta meg a Politico, hogy az EU felfüggesztette a Palesztin Hatóság finanszírozását. Merthogy ez idáig finanszírozta, nem is akárhogy: az Unió tavaly mintegy 300 millió euróval támogatta a palesztin szervezeteket, és 2021 és 2024 között összesen 1,8 milliárd eurót ígért. Ez az összeg – elvileg! – fedezte volna többek között a Palesztin Hatóság köztisztviselőinek fizetését, egyes projektek finanszírozásának támogatását, továbbá a menekültek segítését egy ENSZ-ügynökségen keresztül, valamint egyes nem kormányzati szervezetek finanszírozását is.

Egyetlen nappal később, kedden Josep Borell kül- és biztonságpolitikáért felelős uniós biztos esti sajtótájékoztatóján kijelentette:

hiba lenne a Palesztin Hatóságnak nyújtott támogatási források befagyasztása, az csak segítené a Hamász radikális palesztin szervezet megerősödését és rontaná az arab világgal ápolt kapcsolatokat.

Hát jó. Bár a múlt szombati, példátlan terrortámadás óta aligha tűnhet gyengének, de ha tovább pénzeljük, majd biztos meggyengül. Vagy nem ezt jelenti az, hogyha nem pénzeljük, akkor megerősödik?

Pedig az izraeliek előző nap üdvözölték a segélyek felfüggesztését, mivel abból többek között antiszemita tartalmú, a zsidókkal szembeni erőszakra buzdító tankönyveket is készítettek a derék palesztinok. Ezt persze tudja az Unió, mivel az egyik jelentésében maga ismeri el.

Tavaly nyáron az EU 200 millió dollár értékű támogatást utalt át a Palesztin Hatóságnak: az Európai Bizottság úgy döntött, hogy a vitatott tankönyvek miatt ideiglenesen felfüggesztett támogatásokat mégis elutalja. Az EB magyar biztosa, Várhelyi Olivér előzőleg azt javasolta, hogy a pénzek egy részét csak akkor kaphassa meg a palesztin vezetés, ha bizonyítottan módosítja a vitás passzusokat a palesztin tankönyvekben. Palesztin tisztségviselők a finanszírozás elérését követően azt nyilatkozták, hogy

az EB végül semmilyen feltételt nem kötött a támogatásokhoz.

Íme, részlet egy palesztin fizika tankönyvből: szemléletes ábra a Newton-féle dinamika-törvényre.

palesztin tankönyv

Forrás: Twitter/X

De nem az Unió az egyetlen, aki finanszírozza a gyilkolást.

A Palesztin Hatóság az USA által finanszírozott költségvetésének 7%-át arra fordítja, hogy fizetést adjon az izraeli börtönökben raboskodó terroristáknak és nyugdíjat fizessen a halott terroristák családjainak.

Ezek a fizetések a bűncselekmények súlyosságával emelkednek. A kődobálók alapfizetése havi 1400 sékel. A terroristák többletpénzt kapnak, ha zsidókat gyilkolnak meg, és minél több zsidót ölnek meg, annál több pénzt keresnek. A terroristák fizetése átlagosan háromszorosa a Palesztin Hatóság által uralt területek átlagjövedelmének.

A balos idealizmus több mint ezer izraeli civil életébe került – és még sok életbe fog kerülni

Aztán derült égből villámcsapásként – vagy mégsem? – október 14-én az Európai Bizottság bejelentette, hogy megháromszorozza a Gázának nyújtott humanitárius támogatást, több mint 75 millió euróra. A közlemény szerint Ursula Von der Leyen szombaton beszélt António Guterres ENSZ-főtitkárral, majd a felhívást követően bejelentette:

a brüsszeli testület haladéktalanul 50 millió euróval növeli a Gáza számára előirányzott humanitárius segítségnyújtási keretet. Ezzel a Gáza számára juttatni tervezett teljes humanitárius támogatási összeg meghaladja a 75 millió eurót – emelték ki a közleményben.

A legszebb azonban még csak most jön:

Von der Leyen asszonyság azt is kijelentette, hogy a testület támogatja Izrael azon jogát, hogy a nemzetközi humanitárius jog teljes körű tiszteletben tartása mellett megvédje magát a Hamász terroristáival szemben.

Hát nem gyönyörű! Támogatja a jogát. Csakhogy a támogatás valamiféle aktív cselekvést feltételez, például mint az arabok effektív segélyezése, amely segélyek jó része bizonyítottan a terroristák kezére kerül. Egy jogot nem szokás támogatni, legfeljebb – mint épp esetünkben is – elismerni lehet. Szóval Brüsszel, nagy kegyesen, elismeri a zsidók önvédelemhez fűződő jogát, feltéve, ha betartják a nemzetközi jogot.

Érdekes, hogy a terroristákat erre nem szólította fel se az ENSZ, se a csillogó szemű brüsszeli testület.

Arról nem is beszélve, hogy fel sem merült a lemészárolt izraeliek támogatása. Zavarba ejtő, hogy hangsúlyozni kell, itt bizony ők az áldozatok.

Az elkövetkező hetekben számos fotót fogunk látni a gázai övezet nyomoráról, Izrael brutális rakétatámadásairól, halottakról, könnyes szemű arab gyerekekről. A liberális média nem változtat a szokásain, ha a világ a feje tetejére áll, akkor sem.

Márpedig a palesztinokat kikiáltották áldozatoknak, a zsidókat meg bűnösöknek, függetlenül attól, ki mit tett, vagy épp mit nem tett.

A humanitárius segélyt épeszű ember egyetlen rászorulótól sem sajnálja, azonban – ahogy azt Gál Kinga is megjegyezte – erős a gyanú, hogy a Brüsszel által a palesztinoknak nyújtott összesen 691 millió eurónyi támogatásból nagy arányban juthatott a Hamász terrorszervezetnek. És a mostani segély túlnyomó részét sem az áldozatok kapják, erre akár mérget is vehetünk.

Mindemellett ne feledjük, senki sem úgy ébred egy békés szombat reggel, hogy elindul csecsemőket lefejezni, elégetni. Ennek a lelkiállapotnak az eléréséhez kőkemény, gyerekkortól kezdett indoktrinációra van szükség, amelyet a palesztin-arab közösség biztosít:

mondjuk ki, Gáza egy terrorista patkányfészek, a 2005-ös izraeli kivonulás óta ott mindent és mindenkit a Hamász irányít és ural.

A kollektív bűnösség elvét Magyarország nem támogatja – szemben a pacifistaháborúpárti nyugati liberálisokkal, akik minden oroszban magát a sátánt látják –, és nyilván Gázában is élnek olyanok, akik szívük szerint kimaradnának a harcokból. Csakhogy nem tudnak, és ez kizárólag a saját közösségük felelőssége.

Izrael felszólította a palesztinokat, hogy hagyják el Gáza északi részét, mire a Hamász felszólította őket, hogy maradjanak ott, ahol vannak. Így könnyű a sajátjaikat élő pajzsként használni, majd a médiában mutogatni a halottakat.

És a nyugati média mutogatja is, abban nem lesz hiba. A brüsszeliták pedig a terrort pénzelve egy újabb ügyet pipálhatnak ki, önmagukat erkölcsi piedesztálra emelve: ezt is megoldottuk!

Kiemelt kép: Yves Herman, Pool via AP