Mi tagadás, nem sokat tökölt Travis Ginger, amikor minnesotai házának kertjében nekilátott, hogy felnevelje a világ legnagyobb tökjét.

Ideje volt nekilátni a világcsúcs megdöntésének, mert mindeddig egy tökös olasz, Stefano Cutrupi bitorolta az első helyet 2702 angol fontot nyomó óriászöldségével. Ezt javította meg most 47 fonttal a derék kertészmérnök, aki Michael Jordan névre keresztelte el hatalmas tökjét. Ezzel akart tisztelegni minden idők legnagyobb kosárlabdázója előtt, akinek mezszáma a 23-as volt, és ily módon rímelt 2023-ra, a nagy tök évére.

Kertészünk az évek során több mint ötmillió forintot költött védence nevelgetésére, és csak remélni lehet, hogy nem használt különböző tiltott doppingszereket.

„Jordant” Minnesotából kellett elszállítani Kaliforniába, hogy ott az 50. alkalommal megrendezett bajnokságon bizonyítsa be, nincs nála nagyobb tök szerte a világon. Gazdája, aki 30 ezer dollárt – vagyis több mint 10 millió forintot – kapott a tök első helyéért, azt mondta: a nyereményét arra fordítja, hogy még nagyobb tököt termesszen. Csak rajta! Tök jó lesz.

Magyar Hírlap

Kiemelt kép: New York Post