Egykori elitkatona és politikus intézett felhívást az európai nemzetekhez, hogy ismerjék fel: jelenleg Izrael védi meg Európát a háborúban attól, ami az ókontinens hátsó udvarában történhet.

Matan Kahana korábban ezredesként szolgált az IDF-ben. Tagja volt a Sayeret Matkalnak, illetve vadászpilótaként is szolgált az izraeli légierőnél, ahol egy F-16-osokból álló század parancsnoka volt.

Kahana, aki később képviselő és vallásügyi miniszter volt, vasárnap közzétett egy videót, amelyben felszólítja Európát, hogy „ébredjen fel” és tegyen lépéseket az utcáin megnyilvánuló antiszemitizmussal szemben.

„Ez egy ébresztő Európának. Tényleg azt hiszik, hogy ez a háború Izraelről szól? Ma rólunk van szó, holnap rólatok” – mondta Kahana.

„Ez egy háború a nyugati demokráciáink életmódja ellen. Izrael a frontvonalban küzd ebben a háborúban, a háborúban, amely megvédi önöket attól, ami a hátsó udvarukban történhet” – tette hozzá Kahana, majd fesorolta: közel félmillióan tüntettek a Hamász mellett Londonban, több mint 1500 antiszemita incidenst jegyeztek az utóbbi hetekben Franciaországban.

„Legyen egyértelmű: ezek az antiszemita aktusok, ezek a tüntetések a Hamász-ISIS melletti demonstrációk. A tüntetők támogatják azokat, akik ölnek és erőszakolnak, akik egész családokat gyújtottak fel élve… Tényleg azt hiszik, hogy ez csak Izrael elleni háború?” – mutatott rá Kahana.

Neokohn.hu

Borítókép: Ez egy ébresztő Európának. Tényleg azt hiszik, hogy ez a háború Izraelről szól? Ma rólunk van szó, holnap rólatok – mondta Kahana
Forrás: X/Matan Kahana