Amerikai képviselők, színészek, közéleti szereplők éhségsztrájkba kezdtek tiltakozásul a Biden-adminisztráció politikája ellen az Izrael–Hamász konfliktusban. Szerintük az Egyesült Államoka  népirtás egyik szereplője.

A résztvevők közül hatan döntöttek úgy, hogy öt napig nem esznek, a többiek kevesebb mint öt napig böjtölnek – írja a TIME nyomán a Magyar Nemzet.

Madinah Wilson-Anton delaweri demokrata képviselő szerint az éhségsztrájk „felhívja a figyelmet arra, hogy az Egyesült Államok kormánya, elnökünk és kongresszusi vezetőink finanszírozzák az éheztetés politikáját” – utalt a gázai civilekre.

Az amerikai adófizetők pénzét küldjük a gázai közösségek bombázására, és azt hiszem az elnökünk nem használja ki elegendő mértékben befolyását annak érdekében, hogy tartós tűzszünetet érjen el

– fogalmazott. „Látjuk ennek a hatását, nincs ott étel és víz sem.”

Az éhségsztrájk résztvevői szerint az Egyesült Államoknak el kellene gondolkodnia Izraelnek nyújtott törhetetlen támogatásán.

Az Egyesült Államok nem egyszerűen tanúja ennek a népirtásnak. A népirtás egyik szereplője

– mutatott rá Zohran Mamdani, a New York-i közgyűlés demokrata tagja. – Kiéheztetjük magunkat a Fehér Ház előtt, hogy megmutassuk Biden elnök tetteinek következményeit. Ezt teszi a palesztinokkal – tette hozzá.

Nyitókép: Twitter, képernyőmentés