Már a 29 millió forintot is átlépte a közmédia Jónak lenni jó! akciójához érkezett felajánlások összege és sorra érkeznek a tárgyi felajánlások. Az Ismerős Arcok zenekar is csatlakozott az adománygyűjtéshez, egy dedikált albummal és jubileumi koncertjegyekkel támogatják a kampányt.

Nézőközönséggel és slágerekkel telt meg a Budapest Kongresszusi Központ az Ismerős Arcok 15 éves jubileumi koncertjén.

Jövőre azonban már a 25. évfordulóra készül a Máté Péter-díjas zenekar. Ez az alkalom pedig duplán különleges, mivel csatlakoztak a Jónak lenni jó! akciójához is.

„Jövőre 25 éves lesz az Ismerős Arcok zenekar, és a jubileummal kapcsolatos ajándékokat hoztunk a rászorultaknak. Ez talán az egyik legsikeresebb albumunknak a vinyl kiadása”

– hangsúlyozta Nyerges Attila énekes, gitáros.

„Az Éberálom lemeze a zenekarnak az egyik legsikeresebb Ismerős Arcok-lemez, ami valaha megjelent” – tette hozzá.

A dedikált album egy 28 oldalas füzetet is tartalmaz, amely a zenék képi világát eleveníti meg. A különlegessége pedig, hogy a Nélküled című ikonikus dal is megtalálható a lemezen. „Ez a megjelenés előtti első példány, amit most aláírunk” – mondta Nyerges Attila.

A zenekar még

egy aláírt évfordulós pólóval és két jubileumi koncertjeggyel is támogatja a közmédia karitatív kampányát.

Az együttes számára rendkívül fontos az adakozás, így évente két-három jótékonysági koncerten is fellépnek.

„Számunkra rendkívül fontos ez az akció is, mindannyian érintve vagyunk, hiszen kisgyerekek mindenkinek a családjában, így a mienkben is vannak. Ha ezek a kisgyerekek rászorulnak, akkor fontos, hogy segítsünk rajtuk. Ha valakinek örömet okoznak a mi tárgyaink, a felajánlásunk, akkor itt azt hiszem mindenki nyertes lesz”

– magyarázta Galambos Nándor basszusgitáros.

Az akcióhoz érkezett felajánlások összege már átlépte a 29 millió forintot.

Az összegyűlt pénzt a közmédia idén a Semmelweis Fejlődéstámogató Központnak ajánlja fel. Azok, akik segíteni szeretnék a koraszülött gyermekek fejlesztését, a 13-600-as telefonszám 04-es mellékének hívásával tehetik meg.

A tárgyi felajánlásokat még vasárnapig várják a [email protected] e-mail-címre.

Ezek közül néhány különleges felajánlásra pedig a Jónak lenni jó! december 17-i egész napos műsorfolyamában lehet licitálni.

hirado.hu

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán