Deli Alex és Bihari Luca párosa akrobatikus rock and rollban szerzett aranyérmet a genfi világbajnokságon.

A magyar kettős a sportág legmagasabb kategóriájában, main class free style-ban nyert, ez a Magyar TáncSport Szakszövetség akrobatikus rock and roll szakágának legmagasabban jegyzett felnőtt páros eredménye – tájékoztatta a szövetség szerdán az MTI-t.

A main class contact style mezőnyben fináléba jutott Polyánki Benedek és Flórián Kata, ők végül negyedikek lettek. Main class free style-ban Balla Balázs és Lantos Lilla akrobatika és lábtechnika-koreográfiájuk alapján a világbajnoki ötödik helyezést szerezték meg.

„Az akrobatikus szakág 2000-ben került be a Magyar TáncSport Szakszövetség ernyőszervezetébe. Azóta ilyen sikerben nem volt részünk, és előtte sem volt rá példa. Deli Alex és Bihari Luca világklasszis teljesítményt nyújtva érték el a sikert. A szakágban egyébként, főleg formációban folyamatosan voltak vb- és Eb-érmek, de párosban, main class free style-ban sporttörténelmet írt Alex és Luca. Annyit kell tudni, hogy a duó egy éve dolgozik együtt, úgyhogy nagy eredmények várományosai lehetnek”

– mondta el a kiváló eredmény kapcsán Zsámboki Marcell, a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke.

M4Sport

Kiemelt kép: Magyar TáncSport Szakszövetség