Azt ígérik, többféleképp fogják gyűjteni az íveket, hogy a lehető legtöbbet szerezzék meg. Jópofa, nem?

Vélhetően a Magyar Hang Nonprofit Kft. által istápolt „aHang” mozgalom ismét éledezik. Elektronikus levelek formájában értesültünk színpadra lépéséről, amely nem tekinthető innovatív lépésnek. A plakátokat tépkedő Hadházy Ákos és Márki-Zay Péter utánzataként a nemzeti konzultációt kívánják antidemokratikus módon meghekkelni.

Ez a szánalmas próbálkozás még ettől az ellenzéktől is nagy visszalépésnek számít.

A kommunizmusban jószándékú úttörők gyűjtötték a papírt, illedelmesen bekopogtattak, köszöntek és kértek. Fiataljaink abban az időben a közérdeket képviselték, nem úgy, mint a most szólásszabadságra és demokráciára fittyet hányó magamutogatók. Az állampolgári jogokat tiszteletben tartották, a közerkölcs ellen sem vétettek. Micsoda különbség!

Az „aHang” kormányzati propagandának nevezi a népfelséget szolgáló nemzeti konzultációt. A szülők, gyermekek és unokáink sorsát, jövőjét meghatározó kérdésekre igennel és nemmel lehet válaszolni. Azt írják, hogy már hatszázezren követik őket és hatezren készen állnak a bevetésre. Gyűjtőpontokat állítanak fel.

Mindez termetes akciónak tűnik, amit valahonnan tán még finanszírozni is kell.

Ha a Magyar Hang Nonprofit Kft 2021-2022-es gazdasági mérlegére tekintünk, azt látjuk, hogy két év alatt értékesítésből származó bevételük 2,6 millió forint volt. Viszont egyéb bevételként, ebben az időszakban, 635 millió forintot realizáltak. Ennek részleteit nem láthatjuk.

Külföldről vagy hazai forrásból? Ki tudja. Voltak-e esetleg kis ládikák, mint a Karácsony Gergellyel fémjelzett 99 Mozgalom esetén? Talán majd Márki-Zay Péter elmondja.

Az „aHang” levelében így buzdít:

„Többféleképp fogjuk gyűjteni az íveket, hogy a lehető legtöbbet szerezzük meg. Elsőként mindenkit arra buzdítunk, hogy kérje el az íveket a saját ismerőseitől, tehát gyűjtőket fogunk toborozni, elkötelezni. Ez az első fázis.

Alig néhány nap alatt már több ezren jelentkeztek gyűjtőnek, folyamatosan nő a jelentkezők száma. A gyűjtés második fázisában – december 4-től – fogunk arra koncentrálni, hogy az ívek beérkezzenek hozzánk. Emellett létrehozunk, megszervezünk gyűjtőpontokat, ahol az emberek személyesen adhatják le az íveiket.

Ha van olyan irodájuk vagy akár csak egy postaládájuk, ahová érkezhetnek az üres konzultációs ívek, és vállalják, hogy ezt a címet megoszthatjuk, valamint az íveket átadják majd nekünk, akkor kérem, hogy töltse ki az alábbi kérdőívet!”

Ahogy pestiesen mondjuk, nem semmi!

Remélhetjük, hogy a hatóságok éber szemmel védik a szabad véleménynyilvánítást és mindenkihez eljutnak a konzultációs ívek.

Kérdéseink:

• Egy ilyen adatvédelmi szempontból súlyosan aggályos felhívás jogszerűnek minősíthető, vagy szankcionálható?

• Megakadályozható-e, hogy a választók többségével megválasztott legitim kormány, a polgárok adójából nyomtatott kérdésekre megkapja a válaszokat?

• A cselekmény esetleg szervezett jogsértés felbujtásra ösztönöz, vagy sem?

A CÖF-CÖKA vezetőségének véleménye, hogy a könyv és zászlóégetők szellemiségét követik a nemzeti konzultáció íveinek megsemmisítését szorgalmazó felbujtók. Nincs helyük egy demokráciában!

A CÖF-CÖKA vezetősége

Kiemelt kép: Facebook / aHang