A terrorszervezet vérszomja nem korlátozódik Izraelre és a zsidókra, hanem kiterjed Európára és a keresztényekre is.

Izrael diaszpóraügyi minisztériuma mintegy 20 európai vezetőnek küldött személyes levelet, amelyet Amicháj Chikli diaszpóraügyi miniszter írt alá, és amely bizonyítékokat tartalmazott a Hamász és a Népi Front Palesztina Felszabadításáért (PFLP) ügynökeinek tevékenységéről a kontinens nagyvárosaiban.

„Hetek teltek el azóta a barbárság óta, amelyet a Hamász csecsemők, gyermekek, idősek és több ezer izraeli állampolgár ellen követett el. Ez nem a kétértelműség ideje. Szeretném ezt egyértelműen tisztázni.

A Hamász bebizonyította, hogy céljuk a zsidók megölése mindenhol” – írta Chikli.

„A mészárlás óta a zsidók elleni erőszakra való felhívások világszerte 120 százalékkal nőttek – ez egy megdöbbentő adat. Sajnos, a Hamász vérszomja nem korlátozódik Izraelre és a zsidókra, hanem kiterjed Európára és a keresztényekre is. Szeretném emlékeztetni Önöket, hogy a múltban a Hamász tagjai kifejezték az iszlám azon szándékát, hogy meghódítsák Európát” – figyelmeztetett a miniszter.

A The Jerusalem Post információi szerint a levelet Olaszország, Belgium, Hollandia, Svédország, Nagy-Britannia, Dánia, Csehország, Magyarország, Görögország, Németország és az Európai Unió képviselőinek küldte el a diaszpóraügyi minisztérium.

„A Hamász hosszú évek óta működik világszerte, főként humanitárius adományoknak álcázott pénzeken keresztül” – magyarázta Tzur Bar-Oz, a diaszpóraügyi minisztérium kutatási és külkapcsolati osztályának vezetője.

„Ez egy összetett hálózat, amely számos országban működik, köztük nyugati demokratikus országokban is. Ezt a jelenséget a lehető leghamarabb ki kell irtani” – tette hozzá.

A miniszter személyes felhívása mellett a levelek terrorpárti aktivistákra vonatkozó bizonyítékokat is tartalmaztak, többek között nyilatkozatokat, a Hamász tevékenységét dicsérő bejegyzéseket a közösségi médiában. A minisztérium célja az, hogy ezek az európai politikusok is megértsék, hogy valós fenyegetésről van szó, és cselekedni kell a Hamász-hálózatának felszámolása érdekében.

Neokohn.hu

Borítókép: A terrorszervezet vérszomja nem korlátozódik Izraelre és a zsidókra, hanem kiterjed Európára és a keresztényekre is
Forrás: Anas Mohammed/Shutterstock