Különleges felajánlással csatlakoztak a HUNOR űrhajós program résztvevői a közmédia Jónak lenni jó! kampányához.

Farkas Bertalan után először újabb magyar juthat az űrbe 2025-ben. Több mint 240 jelentkező közül választották ki azt a 4 jelöltet, akik a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén végezhetnek majd tudományos munkát. Idén ők is csatlakoztak a Jónak lenni jó! kezdeményezéshez.

A HUNOR űrhajós program első felvarróját ajánlották fel a közmédia akciójába, melyet a Jónak lenni jó! egész napos műsorfolyamában, december 17-én dedikálnak is majd a kiválasztottak.

A műsorfolyamra pedig már javában folynak az előkészületek. A produkcióban mások mellett Rúzsa Magdi, a Jónak lenni jó! jószolgálati nagykövete is fellép majd.

„Ez alkalommal a koraszülötteket és a veleszületett rendellenességgel világra jött gyerekeket támogatják, támogatjuk mi mindannyian. Nemrégiben elég közelről sikerült belelátnom abba, hogy milyen érzés is az, amikor valakinek koraszülött gyereke érkezik, illetve hogy mi minden kell ahhoz, és milyen orvosokból és nővérekből álló csapat fog össze ilyenkor azért, hogy azok a kisbabák megkapják a lehetőséget az életre” – hangsúlyozta Rúzsa Magdolna, a Jónak lenni jó! jószolgálati nagykövete.

A kampányban összegyűlt adományok összege már majdnem elérte az 57 millió forintot.

A közmédia idén a Semmelweis Egyetem fejlődéstámogató központjának gyűjt.

Aki segíteni szeretne, megteheti a 13-600-as telefonszám 04-es mellékének hívásával.

Emellett rengeteg tárgyi adomány is érkezett az akcióhoz, melyek közül néhányra a Jónak lenni jó! december 17-i egész napos műsorfolyamában lehet majd, idén először, online is licitálni.

Híradó.hu

Borítókép: A HUNOR tagjai
Forrás: Facebook/HUNOR – Magyar Űrhajós Program