Na végre! Erre várunk már hetek óta, hogy a nagyonfüggetlen Fenntartható Demokráciáért Egyesület megnyilvánuljon, négyzetre emelje az igazságot, és feltárja a rejtett összefüggéseket. Azokat is, amelyek nem léteznek.

Értem én őket, csak azt nem, mi köze a szezonnak a fazonhoz?

Tudásuk tárháza megnyílt, reánk árasztva azt a nagy kupac értelmet, amelyet eddig valamiért magukban tartottak, de most, hallva az idők szavát, mennyei mannaként a nyakunkba zúdítottak. Nesztek, faljátok jó étvággyal, és megokosodtok tőle, akár a tudás fájáról leszakított gyümölcs. Ja, bocsi, annak az lett a következménye, hogy kiűzettünk a Paradicsomból.

Értem én, csak azt nem, mi köze a tengerjáró hajónak a homokfutóhoz?

A nagyeszű Egyesület közleményezett. Kiadták magukból, na! Most már tudjuk, hogy a bicskei pedofil igazgató bűnéért nem ő maga a felelős, hanem az egyház. Mert ott tobzódnak a pedofilok, akiket az állam menteget. Szerintük. Ott az erőszak, csak nem akarnak foglalkozni vele.

Értem én, csak azt nem, mi köze az elefántnak a kugligolyóhoz?

Követelik, hogy az állam a szekuláris alapon működjön (szekularizáció = világi célokra kisajátítás), mert ez a mostani egybefonódik a gonosz egyházzal, lélekről beszél és támogatja a bűnös egyházakat. A bicskei intézmény mellesleg nem egyházi, hanem a Fővárosi Önkormányzat által működtetett, tehát agyonszekularizált gyermekotthon, de akkor is! Le az egyházakkal!

Értem én, csak azt nem, mi köze a drótkefének a villámhárítóhoz?

A nagyonfüggetlen és nagyondemokratikus egyesületnek van egy nagyonateista alapítója, egyben elnöke, bizonyos Békés Gáspár.

Mást is alapított, például a Magyar Ateista Társaságot (lelke rajta, elvégre senki sem lehet tökéletes), amely többek között a Pride felvonulás lelkes résztvevője, mi több, emlékezetes az a szivárványos molinójuk, amelyen

„A szerelem valóság, Isten csak mese” felirat virított.

Az ő bajuk, hogy a szerelem és az aberráció közé egyenlőségjelet tesznek, de mi közük Istenhez?

Gazsi a nem éppen erőszakmentességével büszkélkedő Független Diák Parlament képviselője és kommunikációs főkoordinátora is volt, az istentelenek nagyobb dicsőségére, valamint oroszlánrészt vállalt a CEU melletti tüntetésekből és a külföldi sajtó CEU-val kapcsolatos félretájékoztatásából is. Az elvtárs tehát igen aktív neoliberális, neobolsevik tevékenységet folytat, ami lehetne akár az ő problémája is, de nem hagyja, hogy másoké ne legyen.

Értem én, csak azt nem, mi köze a babfőzeléknek az elektromos rollerhez?

Most, hogy már tudjuk, miféle is ez a korántsem békés Békés, tudhatjuk azt is, milyenek a szervezetek, amelyeket alapított, illetve amelyekben tevékenykedett. Csodálkozik még valaki azon, hogy az úgynevezett Fenntartható Demokráciáért Egyesület demokráciája fenntarthatatlan?

Le az egyházakkal, le a normalitással, le mindennel, ami csak van. Éljen, ami nincs!

Értem én, csak azt nem, mi köze a majomnak az atomfizikához?

És azt sem, mi köze a bicskei pedofil igazgatónak az egyházakhoz?

Azt ellenben értem, hogy miképpen kell két, egymáshoz nem kapcsolódó dolog között látszatösszefüggést teremteni. Azt is értem, hogy mi okból. Gazsi és társai minden frusztrációjukat a hívő emberek elleni fellépésben, az egyházi szervezetekkel és intézményekkel szembeni zsigeri gyűlöletükben élik ki. Azaz a nihillizmus szörnyű terhét cipelve mások életét is szeretnék olyan keserűvé és kilátástalanná gyúrni, mint amilyen az övék.

Értem én, csak azt nem értem, mi közük a normalitáshoz?

Kiemelt kép: MTI Fotó / Balogh Zoltán