Húsvét lévén nem hagy nyugodni a gondolat: mennyivel jobbak ezek a senki-emberek annál a bárgyú, vérszomjas tömegnél, amelyik azt üvöltötte: Feszítsd meg! Mennyivel jobbak ezek a förmedvények azoknál, akik Krisztus helyett a rablógyilkos Barabbás mellé álltak?

Napok óta rosszulléttel küszködöm. Hányinger kínoz, ha hallom a híreket a Varga Judittal készült drámai beszélgetést kommentelő taplókról. Akik egy nő (nem miniszter, hanem egy szerencsétlen asszony) szenvedésein képesek gúnyolódni, röhögni. Tudjátok mit? Aljas, mocskos, gazemberek vagytok!

Tudom, most profán leszek, de Húsvét lévén nem hagy nyugodni a gondolat:

mennyivel jobbak ezek a senki-emberek annál a bárgyú, vérszomjas tömegnél, amelyik azt üvöltötte: Feszítsd meg! Mennyivel jobbak ezek a förmedvények azoknál, akik Krisztus helyett a rablógyilkos Barabbás mellé álltak?

Profán a hasonlat, hiszen Krisztushoz ember nem mérhető, és nem is a személy, hanem a helyzet adja a párhuzamot. Valakit, aki nem ártott nektek, sárba taposnátok, mert olyasmit képvisel, ami számotokra elrettentő. Magyarság – amihez annak az izének, amit Magyar Péternek neveznek, a vezetéknevén kívül semmi köze –, család, hit.

Ti gyűlölitek azokat, akiknek jelent valamit magyarnak lenni, rettegtek attól az elkötelezettségtől, amit a család jelent, borzongtok, ha hitről van szó, mert nektek nincs hitetek.

Jézus Krisztus a szeretet hirdetője volt, ti a szeretetről nem tudtok semmit. Nálatok sokszor a szexuális kapcsolat helyettesíti a szeretetet, sőt a szerelmet is, de a szexnek önmagában semmi köze ehhez. Nálatok ma már sokszor a tartalom nélküli testi kapcsolat helyettesíti a valódi érzelmeket. Akinek nem inge, ne vegye magára, a mocskos gúnyolódóknak azonban biztosan inge is, gatyája is.

A szeretetnek köze sincs ahhoz, amit ti egy nárcisztikus beteg iránt éreztek, mert olyan – majdnem embert írtam, de az alaknak köze sincs az „ember” fogalmához – hulladékért rajongtok,

aki képes szadisztikus módon kínozni gyermekei anyját. Aki nem átallotta titkos felvételekkel zsarolni a feleségét, úgy, mint a bűnözők.

Megint egy profán párhuzam: farizeusok. Liberálbolsevik pártok, ál-nővédő szervezetek.

Akiknek csak addig fontos a hölgyek védelme, amíg abból politikai előnyöket remélnek, amíg az „eszmével” a kormányt támadhatják. Akik vinnyogva-visítva ugrottak bárki torkának, akiről bárki állította, hogy 30 évvel ezelőtt rácsapott a fenekére, ami örök életre „megnyomorította” őt, feldolgozhatatlan lelki traumát okozott neki. Az viszont nem ügy, ha egy gaz keresztény-konzervatív elveket valló, sőt egy ilyen kormányban szerepet vállaló asszonyt üldözi, bezárja, fenyegeti, sőt fizikailag is bántalmazza egy kormányt támadó „hős”. Ő nem abuzál, hanem „igazságot szolgáltat”.

Harmadik profán párhuzam: Júdás. Aki sokáig úgy tett, mintha a Megváltó hű tanítványa lenne, csak azért, hogy 30 ezüstpénzért elárulhassa. A mi szörnyetegünknek addig semmi baja nem volt a rendszerrel, amíg vígan élt a feleségéből, de „megvilágosodott”, amikor rájött, hogy vége az arany időknek.

Vajon miért nem szegült szembe az orbáni rezsimmel addig, amíg jól fizető állásokban lehetett, s vajon mitől vált gonosszá számára az a kormány, amelyik addig jó volt?

De nem, Júdás jobb ember volt. Ő legalább rádöbbent, hogy aljas áruló és felkötötte magát. A mi gazemberünk ne tegyen ilyet, de felesleges is lebeszélni ilyesmiről, mert eszébe sem jut megbánni bűneit. Ellenkezőleg, folytatja ámokfutását – és futnak utána a selejt-emberek, a gyűlölködők, az agresszív sehonnaiak.

Hitünk, Megváltónk a megbocsájtást követeli tőlünk. De megbocsájtani annak, aki nem bánta meg bűneit, nem könnyű kötelezettség. Viszont egy megzakkant, beteg embert elítélni nem szabad. Sajnálni igen, támogatni viszont nem, mert az már bűn.

Krisztus a kereszten így imádkozott: „Atyám! Bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek”.

A feleségbántalmazó vajon tudja?

Kiemelt kép forrása: MTI/Lakatos Péter