Ismét hazánkat elítélő határozatot készül elfogadni az Európai Parlament.

Magyarországot békepártisága, valamint a genderideológia és az illegális bevándorlás elutasítása miatt támadják Brüsszelben még az Európai Parlament (EP) mostani ötéves ciklusának utolsó miniplenáris ülésén is – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője a Facebookra szerdán feltöltött videójában.

A politikus a brüsszeli ülésterem előtt állva jelentkezett be a közösségi oldalra, az EP ülésének napirendi szavazását követően, ahol egy Magyarországot elítélő határozatot is napirendre vett a testület.

„De bárhogy is mesterkedjenek itt, Brüsszelben, mi meg fogjuk védeni a magyar érdeket, és bárhogy is mesterkedjen a dollárbaloldal európai elvtársaikkal, Magyarország akkor is kitart a békepárti álláspontja mellett, elutasítja a genderideológiai őrületet, megvédi a szuverenitását és nemet mond az illegális migrációra” – fogalmazott a politikus.

Feltette a kérdést: azok között a körülmények között, amikor folyamatosan gyengül az európai gazdaság teljesítménye, foglalkozik-e az EP az unió gazdasági teljesítményével?

Miközben szerte Nyugat-Európában fellázadtak a gazdák az agrárgazdaság elleni brüsszeli támadások miatt, foglalkozik az EP a gazdák problémáival? Foglalkozik azzal, hogy az orosz-ukrán háborúra adott elhibázott brüsszeli válasz, a szankciós politika az egekbe emelte az energiaárakat és borzalmas inflációt okozott?

Úgy válaszolt: „Dehogy foglalkozik ezzel”.

Ezzel szemben, az ötesztendős parlamenti ciklus utolsó miniplenáris ülésén két, Magyarországot újra a terítékre tévő európai parlamenti vitát fognak rendezni.

Továbbá úgy döntött az EP baloldali többsége, hogy két hét múlva, a cikluszáró strasbourgi plenáris ülésen egy

„Magyarországot mindenben ledorongoló, a dollárbaloldal által jól ismert hazugságokat visszhangzó határozatot is el fognak fogadni”.

Szerinte azzal magyarázható, hogy az európai polgárok problémái helyett Magyarország zaklatásával foglalkozik az EP, hogy Magyarországnak a brüsszeli bürokrácia politikai zsarolása ellenére határozott békepárti álláspontja van. Magyarország a nyomással szemben is ellenáll annak, hogy beengedje az illegális bevándorlókat – mondta videónyilatkozatában Deutsch Tamás.

Borítókép: Deutsch Tamás
Forrás: MTI/Balogh Zoltán