A nárcisztikus bántalmazó nem tétlenkedett, máris alelnökké választatta magát és azt is sietve közölte, hogy a fantomszervezet nevében csak ő nyilatkozhat.

A Talpra Magyarok Közössége a Tisztelet és Szabadság (Tisza) Párt színeiben indul a 2024. június 9-i választáson – jelentette be szerda délután a Facebookon Magyar Péter. Varga Judit korábbi miniszter exférje tudatta azt is, hogy a szerdai közgyűlésen alelnökké választották, emberei pedig többségbe kerültek a párt ügydöntő szerveiben. Magyar sietve leszögezte azt is, hogy a párttal és annak indulásával kapcsolatban csakis ő nyilatkozik.

Ezt talán nem véletlen mondta, hiszen ha jobban utánanézünk, kiderül, hogy a szóban forgó politikai alakulat egy valódi kamupárt.

De nézzük, mit is mondtak évekkel ezelőtt, 2021-ben a párt alapítói. Szabó Attila elnök nemes egyszerűséggel kijelentette, „a Tisza Párt természetesen mind a 106 választókerületben indít jelöltet, erre már újdonsült pártként is megvan a kapacitásunk, képességünk.”

Deák Boldizsár alelnök ehhez hozzátette: „Mi alulról szerveződő párt vagyunk, és a társadalmi beágyazottságra építünk. Úgy látjuk, a magyarok 32 százaléka bizonytalan, hogy kire szavazzon. Pártunk tehát két és félmillió bizonytalan szavazót fog megszólítani.”

Érdemes azonban megvizsgálni, hogy mi is történt ezután. A pontos választási eredményekhez elég, ha a Nemzeti Választási Iroda adatait áttekintjük. A párt egyetlen jelöltet sem állított, ezért aztán nem csoda, ha egyetlen szavazatot sem kapott a 2022-es országgyűlési választáson.

Szabó Attilának és Deák Boldizsárnak tehát minden oka megvolt, hogy megszabaduljon a fantompárttól. Utóbbi személyről egyébként a helyiek elmondásából azt lehet tudni, hogy mindig oda húz, ahol a haszon lehetőségét látja.

Deák volt fideszes önkormányzati képviselő, Schmuck Andorral is voltak próbálkozásai, de legutóbb már a Jobbikból kilépett Mirkóczki Ádámot támogatta.

Deákról köztudott, hogy az üzleti életben is kétes ügyei voltak. Az elmúlt években számos gazdasági társaságban felbukkant és a jelenleg nevén lévő cég is felszámolás alatt áll.

A Tisza Párt alelnöke korábban a játékgépbizniszben is utazott, ám az üzletág felszámolását követően kénytelen volt felhagyni az emberek tömegét kizsebelő tevékenységgel.

Magyar Nemzet

Borítókép: Magyar Péter jogász beszédet mond a Budapest belvárosába meghirdetett gyûlésén a Vértanúk terén 
Forrás: MTI/Lakatos Péter