Bevallom, még ha ezért a magas kultúrát emlegető, csipkés lelkű, de inkább sznob értelmiség ki is átkoz, hogy egyik kedvenc könyv- és filmalakom James Bond, a 007-es brit ügynök. Neki – a hazája védelmében – megadták a jogot, hogy belátása szerint öljön. Bár ölni mindig tilos, ezt írja elő az V. parancsolat. Ne ölj!

Ma tömegével hemzsegnek a 00-ás ügynökök és ölnek, gyilkolnak, mészárolnak. A harctéren a férfiak is, de még pusztítóbb az, amit egyes nők művelnek magzataikkal. Mi az, hogy ne ölj? Már hogyne ölne, amikor neki az a kényelmesebb.

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) – elnevezését szemen köpve a szabad gyilkolás mellett tette le a voksát és hazug módon elnevezte a magzatok kivégzését „reprodukciós jognak”. A szóösszetétel mindkét tagja hazugságot hordoz. Mi is a reprodukció? A Magyar Értelmező Kéziszótár meghatározása szerint sokszorosító eljárás, sokszorosítás, újrateremtés. Az abortusz ennek éppen az ellenkezője: megszüntetés, kiírtás. Az pedig, hogy ilyen jog létezne, abszurd és emberellenes állítás, a végtelen és korlátlan egoizmus, önzés alapjoggá tétele.

Az Európai Parlament liberálbolsevik gazemberei állásfoglalást tettek közzé, mely szerint az abortusz alapvető jog, ezt bele kellene foglalni az EU Alapjogi Chartájába, mi több, meg kell vonni minden támogatást az életvédő szervezetektől. Már miért is? Hogy pusztuljon Európa őshonos lakossága? Ha ez a cél, az eszköz nagyszerű. Mi tűnjünk el, az illegális bevándorlók viszont vegyék át a helyünket. Az ő „filozófiájukba” ugyanis nem fér bele a magzatgyilkosság.

Egy ideje Európa országai megszüntették a halálbüntetést, amit mellesleg – bár sokszor roppant nehéz elfogadni, de – helyeselni lehet. Részben, mert hitem szerint életet elvenni csak Istennek van joga, de a nem vallásosak számára van egy másik érvem: emberéletet egy bíróságra bízni több, mint hiba. Gondoljuk csak el, mit tenne a keresztény-konzervatív beállítottságú vádlottakkal az Európai Ügyészség és az Európai Bíróság? Vagy a magyar ellenzék kormányzása alatt működő bíróság? (Utóbbit Gy. Ferenc szemkilövetéses akciója után a gyakorlatban is tapasztalhattuk a jogtipró ítéletek sokaságával.)

Tehát nincs halálbüntetés még a tömeggyilkosok esetében sem, pedig van közöttük, aki több mint 70 ártatlan gyermeket és felnőttet mészárolt le. Ez az állat pereket nyer az állammal szemben, mert nem tengerre néző a cellája és nem kap naponta langusztát vacsorára. Neki jogai vannak – a meggyilkoltaknak ellenben már nincsenek. Eközben gond nélkül mészárolják százezerszám az ártatlan magzatokat, pedig ők aztán nem tehetnek róla, hogy „anyucinak” volt egy élvezetes éjszakája. Milyen logika diktálhatja ezt az elmebeteg alapállást?

Persze jön a visítás, az én testem, azt teszek vele, amit akarok. Hát egy nyavaját! A te testedben növekszik ugyan, de nem a tiéd. Ha világra jön, kikerül belőled. Tudod mi a tested? Ami mindig megmarad. A szíved, májad, veséd, agyad. Ha valamelyik „kikerül belőled”, már nem létezel. A testeddel meg rendelkezhetsz szabadon, mindaddig, amíg arról döntesz, hogy kivel fekszel össze és mikor. Védekezhetsz is, ha nem esik nehezedre, vagy ha ez nem túl kényelmetlen számodra.

Ne jöjjön nekem azzal senki, hogy ennek (a védekezésnek) ellenére is előfordul, hogy megfogan a gyermek. Igen, előfordulhat, de ahogy már számtalanszor kifejtettem, egy „baleset” következményeit is vállalni kell. Egy példa a nagyon gyenge felfogásúak számára: imádok autót vezetni, amikor a volán mögé ülök, eszemben sincs ártani senkinek, ám ha egy pillanatnyi kihagyás miatt balesetet okozok, viselnem kell a következményeit. Pedig élveztem a vezetést és nem akartam elütni senkit.

A másik érv az erőszak miatt bekövetkező terhesség. Meg tudom érteni, hogy az így megfogant gyermeket nem várja jószívvel az anya, de a magzat egyáltalán nem tehet arról, hogy miként fogant meg. A rohadék apja miatt halálra lehet ítélni? Vagy talán „az apák vétkéért a fiak is bűnhődnek” elv az irányadó? Ezek szerint a bűnöző apa mellé a gyermekét is börtönbe kellene küldeni, nem?

Jó ideje tudjuk, hogy az európai országok többségének vezetői lelkiismeretlen gazemberek, az Unió képviselői között pedig szintén túlsúlyban vannak az elmegyógyintézetből szököttek. Az azonban csak mostanság vált világossá, hogy nem egyszerűen háborodottak, de tömeggyilkosok is. A halál kultuszának papjai és papnői, a gyilkosság istenítői. Őket látva-hallva óhatatlanul is Ronald Reagan gondolata jut eszembe: „Megfigyeltem, hogy azok, akik abortuszpártiak, már mind megszülettek.”

Kár, hogy későn születtek, előbb kellett volna kiállniuk a magzatgyilkosság mellett. Még mielőtt világra jöttek volna.

Szerző: Ifj. Tóth György

Fotó: Mirosław Iskra / Pixabay